Отидете към основна версия

4 081 53

Руското военно разузнаване убило Скрипал

  • сергей скрипал-
  • тереза мей-
  • русия-
  • великобритания-
  • убийци
Снимка: АР/БТА

Александър Петров и Руслан Боширов, издирвани за убийството на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ) и те „почти със сигурнос” са действали с одобрение на високо ниво в руската държава, каза британският премиер Тереза Мей. „На база информация, събрана по време на разследването правителството стигна до извода, че двамата мъже, посочени от полицията и прокуратурата, са офицери от руското военно разузнаване. Почти със сигурност е, че операцията е била одобрена и извън ГРУ на високо равнище в Русия”, каза Мей пред парламента. Тя подчерта, че Русия „трябва да обуздае” дейността на офицерите от военното си разузнаване и да поеме отговорност за извършеното от тях.

„Желанието ни е Русия да е отговорен член на международната общност и да поеме отговорност за безразсъдните и възмутителни действия на ГРУ, което е част от руската държава”, допълни британският премиер.

Мей не изключва, случилото се със Скрипал и дъщеря му през март, да е послание и към други руснаци, които живеят извън пределите на родината.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: