Отидете към основна версия

1 441 2

Мей: Предложенията на ЕС са неприемливи

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер няма да пренебрегне резултатите от референдума

Снимка: БТА/AP

Британският премиер Тереза Мей призна, че преговорите за излизането на Великобритания от ЕС са в задънена улица, съобщи The Telegraph.

Според нея Лондон трябва да се подготви за излизане от ЕС без споразумение. През вчерашния ден въпросът беше обсъждан на срещата на върха на ЕС в Залцбург.

Европейските лидери отхвърлиха предложението, направено то Великобритания. Все пак някои от тях заявиха, че има постигнат напредък.

„И двете страни искат споразумение. Има обаче две области, по които сме доста далеч. ЕС има два варианта за бъдещи икономически взаимоотношения. Първият вариант е Европейска икономическа зона, което означава да се спазват всички правила на ЕС, "безконтролна имиграция от ЕС" и никакви търговски споразумения с други държави. Това ще е подигравка с резултата от референдума.

Вторият вариант е споразумение за свободна търговия с Великобритания и Северна Ирландия остава в митническия съюз, отделена за постоянно от Обединеното кралство. Северна Ирландия е неделима част от Великобритания. Няма как да се съгласим с това“, заяви Мей.

Според нея се ЕС трябва да предложи алтернатива, която да бъде обсъдена. Тя призна, че ирландците няма да приемат твърда граница със Северна Ирландия.

Мей заяви, че резултатът от референдума няма да бъде отхвърлен. Според нея няма да има втори референдум.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: