20 Септември, 2018 14:45 1 529 6

ЕС да бъде твърд с Великобритания

  • ес-
  • еманюел макрон-
  • великобритания

Еманюел Макрон не иска отстъпки за британския премиер Тереза Мей

ЕС да бъде твърд с Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че ЕС трябва да продължи с твърдия си подход към Великобритания, съобщи France 24.

Макрон отговори на искането на британския премиер Тереза Мей за компромис по преговорите за излизането на страната от Съюза. Мей призова за това по време на вечерята след преговорите между лидерите на ЕС в Залцбург.

В момента Макрон се опитва да се бори с популизма в ЕС. Той заяви, че не бива да се допуска Великобритания да получи достъп или избор на елементи от европейското членство.

„Мей говори през миналата вечер. Първата цел е 27-те страни да останем обединени, а втората да бъдем последователни. Трябва да бъде намерено решение. Трябва да имаме реално споразумение за оттегляне до ноември“, заяви Макрон.

По-рано редица европейски лидери заявиха, че за да бъде постигнато споразумение, ще е нужен компромис от всички страни.

Мей отхвърли вероятността за втори референдум. Европейските лидери вече появиха, че подкрепят подобна идея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееее

    16 4 Отговор
    Направо шутове в английските нагли мутри и да си кротуват на джендърският остров.
  • 2 ГосТ

    12 3 Отговор
    Англия срещу Франция, Германия и останалите 😂😂😂 и тръмпи нема ги спаси. Че и нагли на всичко отгоре.
  • 3 hh88

    10 3 Отговор
    За да стане любов с британците трябва да сме твърди, разбира се.
  • 4 ноктюрно

    5 3 Отговор
    Решението е ясно - изритване от ЕС и затваряне на границите! Те и без това винаги са били привилегировани! Да видим как ще им цъфне икономиката без Европа.
  • 5 Гербераст

    3 3 Отговор
    Вън от ЕС пияндета мръсни....
  • 6 Dumb Brextremists

    2 4 Отговор
    Бой по маймунските кратуни, да се научат. Брекзит-шмекзит. Като искат да излизат, знаят къде е вратата. Какво чакат още. какво се туткат. Ние гладни няма да умрем без тях, казахме им го многократно. Ако ингилизите си правят илюзии, че ще ни извиват ръцете и ще получат облагите на митническия съюз и общия пазар без да е нужно да спазват правилата на общността, значи за пореден път си правят сметките без кръчмаря.
Новини по държави: