Отидете към основна версия

3 944 44

Борисов: Твърдо съм против легализирането на каквато и да е дрога

  • бойко борисов-
  • оон-
  • наркотици-
  • канада

Канадският премиер Джъстин Трюдо споделил, че няма никакви проблеми с българите в страната му

Тази зависимост, този бич да бъде изкоренен, да се бие здраво. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Срещата е организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, а България е един от съдомакините.

"Неслучайно сме съпредседатели. Още като бях главен секретар в България пристигнаха редица американски експерти, които участват активно в борбата с наркотиците", каза още премиерът.

Не само за президента Тръмп, но и за генералния секретар на ООН този форум е важен, коментира пред журналисти в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов след проведената среща в ООН за борбата с наркотиците.

"България по-твърда от сега не може да бъде. За смъртно наказание в Европа не трябва да се говори. И все пак аз съм твърдо против легализацията на каквато и да било дрога. Но за медицински цели и сега е разрешено да се използват т. нар. леки наркотици. У нас всичко е добре прецизирано. Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори", увери Борисов.

"България тук е ценена много, неслучайно и в борбата срещу контрабандата на цигари, ние сме на първите места по задържани трафиканти. Когато идвам в САЩ, срещам само приятели, заяви Борисов.

"Казахме си, че има какво да направим и в следващите два месеца ни чака много работа. Трябва да преодолеем опасностите във военната сфера", поясни още министър-председателят.

"Аз не знам каква новина се очаква да се случи тук. Далеч съм от мисълта да се конкурирам с когото и да било, президентът Радев беше на срещата на върха на НАТО, догодина пак той ще бъде, така че аз не виждам какво трябва да се коментира тази тема", коментира Борисов присъствието си в Ню Йорк.

"Трюдо ми благодари, че няма никакви проблеми с българите, които пътуват в Канада, с желание би дошъл в България, да стесним контактите", каза Борисов за срещата си с премиера на Канада Джъстин Трюдо

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов се ръкува с американския президент Доналд Тръмп след края на срещата „Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците”. Премиерът е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини