Last news in Fakti

25 Септември, 2018 08:55 3 921 44

Борисов: Твърдо съм против легализирането на каквато и да е дрога

  • бойко борисов-
  • оон-
  • наркотици-
  • канада

Канадският премиер Джъстин Трюдо споделил, че няма никакви проблеми с българите в страната му

Борисов: Твърдо съм против легализирането на каквато и да е дрога - 1

Тази зависимост, този бич да бъде изкоренен, да се бие здраво. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Срещата е организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, а България е един от съдомакините.

"Неслучайно сме съпредседатели. Още като бях главен секретар в България пристигнаха редица американски експерти, които участват активно в борбата с наркотиците", каза още премиерът.

Не само за президента Тръмп, но и за генералния секретар на ООН този форум е важен, коментира пред журналисти в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов след проведената среща в ООН за борбата с наркотиците.

"България по-твърда от сега не може да бъде. За смъртно наказание в Европа не трябва да се говори. И все пак аз съм твърдо против легализацията на каквато и да било дрога. Но за медицински цели и сега е разрешено да се използват т. нар. леки наркотици. У нас всичко е добре прецизирано. Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори", увери Борисов.

"България тук е ценена много, неслучайно и в борбата срещу контрабандата на цигари, ние сме на първите места по задържани трафиканти. Когато идвам в САЩ, срещам само приятели, заяви Борисов.

"Казахме си, че има какво да направим и в следващите два месеца ни чака много работа. Трябва да преодолеем опасностите във военната сфера", поясни още министър-председателят.

"Аз не знам каква новина се очаква да се случи тук. Далеч съм от мисълта да се конкурирам с когото и да било, президентът Радев беше на срещата на върха на НАТО, догодина пак той ще бъде, така че аз не виждам какво трябва да се коментира тази тема", коментира Борисов присъствието си в Ню Йорк.

"Трюдо ми благодари, че няма никакви проблеми с българите, които пътуват в Канада, с желание би дошъл в България, да стесним контактите", каза Борисов за срещата си с премиера на Канада Джъстин Трюдо

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов се ръкува с американския президент Доналд Тръмп след края на срещата „Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците”. Премиерът е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН.

Борисов: Твърдо съм против легализирането на каквато и да е дрога


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джим Кери

    75 5 Отговор
    Човека не иска легална конкуренция
  • 2 Бай хой

    49 3 Отговор
    Винету тиквата - контрабанда сладък занаят. Също както рекета.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    22 2 Отговор
    Леле значи сега ше скочи цената не белуто щом вожда рече Тази зависимост, този бич да бъде изкоренен, да се бие здраво
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    24 4 Отговор
    Кви ги дрънка сам не си верва муахахахах
  • 5 Ryty

    34 2 Отговор
    Щото държиш мутрите дето я продават, защо да я облагаш с данъци и да вйарвате пару в държавата, нали политиката на герб е да доите не да храните
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    24 2 Отговор
    Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори", увери Борисов......които не плаща рекета е осъден
  • 7 Студент

    18 10 Отговор
    Долу наркотиците , горе марихуаната
  • 8 ОЛЕ МАЛЕ

    4 20 Отговор
    За някои, няма угаждане...българинът е особен вид !
  • 9 Eeee

    19 2 Отговор
    Да щото иначе всеки ще си купи и няма да има лапачка.
  • 10 429

    35 3 Отговор
    Стана за смях с тази "историческа среща" за 3 секунди с Тръмп. Но важна е снимката....... Типичен Бай Ганьо. Срам, срам, срам!
  • 11 СссереМ

    3 26 Отговор
    Червените копейкаджии сън не са спали да излезе нещо за Борисов и да почнат да плюят.
  • 12 BG1000

    16 11 Отговор
    Цял свят легализира и прави милиарди от това ама ние не...
    На всичкото отгоре куките тормозят хората...
    Абе назад сме с около 100 години на даже и повече

    Коментиран от #14

  • 13 hmhmhm

    20 3 Отговор
    Колко жалка ситуация - снимка с Тръмп - оня в гръб и подлогата снима и веднага показва какво е излязло ... Ами каквото е застанало ... Срам!
  • 14 мъка викаш

    11 12 Отговор

    До коментар #12 от "BG1000":

    Друсалка ли си баце ?

    Коментиран от #26, #37, #42

  • 15 Гост

    14 3 Отговор
    Можеше съвсем кротко да му целуне ръка.
  • 16 Усмивката

    9 2 Отговор
    Знае Боката ,знае.....забраненият плод е по сладък.....и върви по скъпо.Освен това всеизвестни сме с най бедните мафиоти.Зашо ли.В България дрогата не е нелегална.Тя е полулегална.Погледнете .....имаме полулегално преизберяеми .депутати.....макар видимо да не намираме връзка ,поради липса на доказателства...
  • 17 ТУР

    5 16 Отговор
    Наркоманчетата се Счупиха да коментират !!!!

    Коментиран от #21, #39

  • 18 Последния Май

    9 0 Отговор
    А кой пусна Бренди и кой ходатайства за Боевски да се разхожда свободно в БГ вместо да си лежи присъдата в Бразилия???
  • 19 Пешо

    7 4 Отговор
    Е, поне за едно е прав - бой по тиквите дилъри и наркомани, че много станаха боклуците.

    Коментиран от #20

  • 20 Усмивката

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    Е да голям бой им хвърли за 17 години от как е във власта.Тоя не беше ли главен секретар на МВР.После кмет .Министър трети сезон....наивници пще се намират в България

    Коментиран от #23, #27

  • 21 sadisty

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТУР":

    ей Недъг, що не си вземеш борисов да си правите федерки взаимно? Цял свят го прави , не случайно на борсата в Копенхаген до октомври излиза компания за марихуана, и да ние сме много назад заради неграмотници като теб, аз не съм наркоман нито пуша трева но съм за защото е логично да го има, както има алкохол и преди време е не е бил легален, както е имало проститутки и преди време не са били легални, както е имало хазарт и той преди време не е бил легален, в България стоят по друг начин нещата. Въпрос на личен избор е всичко и икономика
  • 22 Западните Балкани

    4 0 Отговор
    А стана легално, а спряха парите от дрога. Няма как да се приеме.
  • 23 Ryty

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Усмивката":

    Да не говорим че ако беше наложен закона както трябва такива като борисоф кметове с фирми излетяха, но той не! Гати огнебореца ценен
  • 24 плевен

    0 11 Отговор
    Като заявени намерения- добре. Искам обаче брутални действия срещу наркоразпространителите и потребителите. Не ми говорете за пари. Става дума за бъдещето на децата ни. Най интересно бе споменаването на смъртното наказание.То със ситни букви, между редовете казва: Съжалявам, евро-началниците не дават! И искам да чуя , че така мислят и червените.

    Коментиран от #38

  • 25 Боб Марли

    12 0 Отговор
    Абсолютен калъф.
  • 26 ВП Пещера

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "мъка викаш":

    Ти пък сто по сто си домашен алкохолик!
  • 27 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Усмивката":

    Какъв сезон бе,това да не ти е някое от ония жалки предавания по Нова.Трети мандат се казва,но простено ти е . От толкова гледане на тъпи предавания ти се е разложил мозъка.

    Коментиран от #29

  • 28 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    Съмнявам се,че са слушали речта на Борисов в Афганистан и ще се размислят и спрат производството на хероин и опиум.На техните началници по високите етажи на американската власт тази реч също няма да направи впечатление.Ние знаем за вредата от наркотиците ,но защо трябваше Борисов да харчи народни пари,за да ни каже това нещо от трибуната на ООН?Били се борили с трафикантите на цигари!Само с онези,които не членуват в профсъюзите за защита обаче.
  • 29 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Уважавам коментарите ти.Това го споменах умишлено.Всичко е шоу .И политиката..., за наивната публика
  • 30 Грую

    4 0 Отговор
    Да бе митничарите ровят по чантите на пътуващите за два стека цигари, а пък три нелегални фабрики бълвали цигари без бандерол сигурно за милиарди и никой ни лук ял, ни лук мирисал. Я си кажете кой , колко и как е прибирал рушветите за тази работа и тогава ми ги разправяте тези тютюнджийски истории!

    Коментиран от #31

  • 31 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Грую":

    Сега разбрах какъв ъ борецът срещу контрабандата.Не е забранено производство.Но е забранено разпространение.И като ги хванеме тировете на границата да ги изнасяме ,тръбим.А те от къде ....от пещерата на Али Баба ли излизат??

    Коментиран от #33

  • 32 mitko kulturista

    5 0 Отговор
    Канадеца е по-млад и неопитен за това е легализирал канабиса в Канада за медицински и развлекателни цели.Борисов има къде-къде повече опит от него за това го криминализира всяка година все повече и повече,а за медицинска употреба е само условна присъда и 5000 лв. глоба.Иска му се за хванат да употребява с развлекателна цел смъртно наказание ама пустите джендари от Европа не му дават.
  • 33 Грую

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Усмивката":

    Да де именно те тези с нелегалното производство не ги разпространявали цигарите ами си ги държали в хола над телевизора за украшение!
  • 34 SAAB

    4 0 Отговор
    Разбираемо е против.......как ще контролира и прибира процентите еначе :)
  • 35 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ЛЮБОПИТНО...Авганистан бе НА-ГОЛЕМИЯТ производител на опиум и хероин преди талибаните да вземат властта!!!Взеха власта и Афганистан СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО на наркотици!!!/може да се провери в СВОДКАТА НА СЗО/!!!Така объркаха амерички бизнес за десетки милиарди в САЩ...Затова и бичнаха кулите и започнаха ,,войната срещу терора,,....АЛ КАЙДА бе превърната от приятел в ПЪРВИ ВРАГ и СВАЛЕНА ОТ ВЛАСТ.....И Авганистан стана пак ПРЪВ ПРОИЗВОДИТЕЛ!!!!....Та нашио /НЕЗАВИСИМОСТ,нали!!!!/ си получи инструкциите какво да пее!!!от официалната трибуна....ТЕ...НИЩО НЕ ОСТАВЯТ на случайността!!!!Та борбата НЕ Е срещу наркотиците...БОРБАТА е ЗА БОРБА....срещу наркотиците/то спец служби,спецмерки,спецоперации,спецправа!!контрол на канали !и най вече спецПАРИ.....Бе доходна глобална работа...А в един затвор...АМЕРИКАНСКИ ЗАТВОР, забранили ЦИГАРИТЕ!!!и те ВЕДНАГА ЗАМЕСТИЛИ НАРКОТИЦИТЕ КАТО ДОХОДЕН ПРЕСТЪПЕН БИЗНЕС!!!!Така Администрацията на затвора се справила с ПРОБЛЕМА НАРКОТИЦИ!!!!
  • 36 BatkoPsihopatko

    0 0 Отговор
    Свобода за наркотиците! Смърт за политиците!
  • 37 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "мъка викаш":

    Ей смота. ходи виж у Португалия са декриминализирани всички наркотици и само за година наркоманиите са спаднали с 25% Не ми се правете на големи разбиралки . И кво те интересува кой какъв е сигурен съм че и твоя задник смърди
  • 38 Втори

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "плевен":

    Заминавай за ОАЕ там са с твоите разбирания за репресии , тука си в Европа комунофашистка измет

    Коментиран от #43

  • 39 Трети

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТУР":

    Наркоманите ще изчезнат когато изчезнат безмозъчни кат тебе спиртосмукач
  • 40 Белата Златка

    2 0 Отговор
    Само аз мога да си шмъркам щот съм на баце солташак
  • 41 хахаха

    1 0 Отговор
    Точно ти ли бе,амфетаминов търговец
  • 42 кеф

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "мъка викаш":

    Да,друсам само майка ти
  • 43 плевен

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Втори":

    Ама комуно, или фашистка? Че едните ги не трая. Не трая и друсаната измет.
  • 44 Голям Слон

    0 0 Отговор
    "Историческа" среща и още "по-историческа" снимка зааа...facebook-а на агент Буда-Винету.