Отидете към основна версия

3 562 11

Искат отново смъртно наказание в Румъния

  • смъртно наказание-
  • румъния-
  • ес

Близо половината от учителите в северната ни съседка са съгласни и с диктаторски режим

Снимка: Shutterstock

Близо половината от румънските учители са съгласни с диктаторски режим, обявяват се за смъртно наказание и смятат, че хомосексуалността не може да бъдат приемана, според резултати от проучване, направено от група учени от университета Бабеш-Боляй в Клуж, съобщава информационният сайт Зиаре.

Проучването, осъществено сред 1427 учители от 140 училища в периода 10-24 ноември 2017 г., сочи, че 45 процента от анкетираните смятат, че би било добре или много добре, ако Румъния е управлявана от силен лидер, който ограничава ролята на парламента и изборите. Същевременно обаче 87 процента от учителите оценяват, че една демократична политическа система е добра или много добра опция за Румъния.

Анкетата показва още, че 14% от учителите виждат като положителна перспектива излизането на Румъния от Европейския съюз, а също толкова биха одобрили съществуването на военен режим. 11 процента от анкетираните се изказват положително за система, базирана на религиозно законодателство.

Според проучването 42,5 процента от анкетираните не биха искали да имат съседи от ромски произход, 38% не искат съседи хомосексуалисти, 33 на сто - хора, които говорят на друг език, и също толкова не биха искали да живеят в близост до двойка, в която партньорите не са женени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Турция пак искат смъртно наказание

    Крайнодесен съюзник на турския президент Реджеп Ердоган обеща да внесе предложение в парламента за връщане на смъртната присъда, отменена през 2004 г. ...
    08.08.2018
    2 963
    3
  • Връщат смъртното наказание в Сърбия?

    Над две трети от анкетираните сърби се обявяват за връщане на смъртното наказание в правната система на западната ни съседка, съобщи Милош Янкович, за ...
    10.10.2017
    3 048
    18
Новини по държави: