10 Октомври, 2017 22:01 2 971 18

Връщат смъртното наказание в Сърбия?

  • сърбия-
  • смъртно наказание

Над две трети от сърбите се обявяват за връщане на най-тежката присъда

Връщат смъртното наказание в Сърбия? - 1
Снимки: Shutterstock

Над две трети от анкетираните сърби се обявяват за връщане на смъртното наказание в правната система на западната ни съседка, съобщи Милош Янкович, заместник-омбудсман, отговарящ за правата на лицата, лишени от свобода, цитиран от "Танюг".

По повод 10 октомври, Световен и Европейски ден за борба против смъртното наказание, Янкович каза, че се увеличава броят на гражданите в Сърбия, които подкрепят връщането на смъртното наказание.

Миналата година за връщане на смъртното наказание бяха малко повече от половината анкетирани, а днес за това се обявяват над две трети от запитаните, добави той.

Янкович каза още, че е необходимо в Сърбия да се развие мрежа от служби за защита, грижа и подкрепа на лицата с психически проблеми. Той посочи, че в страната тези лица до голяма степен са маргинализирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zewzek

    21 3 Отговор
    А в БълХария -КОГА?

    Коментиран от #3

  • 2 Патриот

    31 3 Отговор
    Първата стъпка към връщането на държавността.
  • 3 onq s konq

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "zewzek":

    Никога !Или по-точно-КОГАТО ЕВРОПА НИ РАЗРЕШИ.Ти кво искаш-за 2-3 смъртни наказания на двама-трима изроди ДА ЗАГУБИМ ЧЛЕНСТВОТО СИ В ЕС,КОЕТО НИ НОСИ 5,6 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО ЛИ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фалшива новина

    2 5 Отговор
    за фалшиви хора!
  • 6 Ильо войвода

    7 12 Отговор
    Ако стане грешка, как връщат живота на човека?

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ильо войвода":

    Няма проблеми,стига да има молба от потърпевшия с входящ номер
  • 8 стоян георгиев

    9 8 Отговор
    доживотния затвор без право на замяна е по-жесток от смъртната присъда.само че проблема у нас е правораздаването.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Ядеитн

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Доживотнио затвор е скъп кеф за бедна държава. Хрантутиш го, вардиш го - все разходи. А един куршум е пейсе стинки.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Max

    12 0 Отговор
    В някои държави, семействата са длъжни да изхранват затворниците си. Няма ли кинти ще мре от глад или ще се продава да яде. И тик трябва така.
  • 11 Хорацио

    1 2 Отговор
    Не е смъртното наказание това, което държи една държава в ред, а начина по който се съблюдават законите. Ако имаме смъртно наказание в Боколандия то ще се прилага изключително и само на хора, които не са от "нашите", ще вдигне таксата на съдии и магистрати, на ЮРИСТИ. Когато се появи някой беден окъсан бандит без връзки никъде може и да го гръмнат за назидание, но това ще е общо взето. И другия вариант, ако страната ти работи правилно и съдебната система е некорумпирана(чисто теоретично), наказанията са адекватни примерно за убийство- доживотна каторга, за кражби и други тежки престъпления по 15-20 години в строг режим, да паднат условните присъди дето ги раздават, като бонбони да се заменят с ефективни в по-голямата си част и изведнъж ще има магичски ефект върху контингента. Това е и един от вариантите за справяне с циганския проблем по мирен път, защото когато 50% от мъжете им са на топло за дълго другите щат не щат ще се превъзпитат или ще избягат в либерална Европа.
    Проблема не е смърното наказание, проблема е, че престъпниците си имат държава и тя се казва Боковистан или Мутростан.
  • 12 Лупи

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ядеитн":

    Това е така в сегашния либерален и демократичен вид на наказанието. Ако се промени закона и издръжката изцяло да пада на затворника т.е. да плаща наем килия и да си купува храната и водата с труд докато чука камъни, уран, съди дървета, прави тухли и т.н. не виждам нищо лошо в доживотната присъда. Работи- живее в килията, не работи- умира.
  • 13 Кики

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Смъртното наказание е най - справедливата присъда за умишлено убийство! Това най - добре го разбират хората, които са изгубили близки. Въпроса е да го разбереш и без да си изгубил близък. Според жестокостта на убийството, убиеца трябва да бъде умъртвен по подобен начин.

    Коментиран от #15

  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ядеитн":

    да не дава господ да те хранят в български затвор...единична килия мизерия и така докато си жив.като го застреляш ,кво???една секунда и чао!нека се мъчи затворен като животно!не случаино огромна част от доживотните след определено време или психясват или се самоубиват или молят да ги убият!
  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    а да въведем шериата !!!трябва да намерим квалифициран палач!!!ами кики при съдебна грешка кво правим?въскресяваме или се извиняваме?
  • 16 Ощърбий

    1 1 Отговор
    След концерта изнесен в чест на ердоган паша, от сръбски министър, немогат да ме учудят с нищо.

    Намират се там където беше България през 90-те. Но за съжаление упорито не искат да излизат от там...
  • 17 незнайко

    2 0 Отговор
    Това е правилната посока за справяне с престъпниците. Трябва да напишат и ръководство за наказания със смърт ! Тогава няма да има мърдане !
  • 18 Котарак

    0 0 Отговор
    Свършиха ли урановите мини в България бе?
Новини по държави: