Отидете към основна версия

4 369 35

Иран: Гордо ще нарушаваме санкциите на САЩ

  • иран-
  • сащ-
  • санкции-
  • хасан рухани-
  • петрол

В икономическа война сме, заяви иранският президент

Снимка: БТА/ AP

Иранският президент Хасан Рухани заяви, че страната му „гордо“ ще нарушава санкциите, наложени от администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предаде Sky News.

От днес са в сила санкции на Вашингтон, а под прицела на американските санкции са петролът и банките. САЩ искат да ударят износа на ирански петрол. Тръмп изтегли страната си от историческото споразумение с Иран, подписано през 2015 година. В Техеран обаче не са впечатлени от действията на Тръмп.

Хасан Рухани заяви, че Иран ще продължи да изнася петрол и няма да се спре заради „незаконните“ санкции и тормоза, наложен от американците. Иранският президент каза, че санкциите са несправедливи и целят да спрат износа на петрол. Държавният глава на Иран посочи, че в момента двете страни се намират в състояние на икономическа война.

„Не мисля, че в историята на Америка е имало друг човек, който е влязъл в Белия дом и е против спазването на закона и международните конвенции“, каза още иранският лидер. Американските наказателни мерки визират всяко чуждестранно физическо лице или компания, които правят бизнес с Иран в голям брой отрасли, принуждавайки компаниите да избират между иранските си инвестиции и достъпа до американския пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини