Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 08:48 4 082 11

Иран заплаши американските самолетоносачи и бази

  • иран-
  • сащ-
  • заплаха-
  • самолетоносачи-
  • бази-
  • армия

Техеран предупреди американските въоръжени сили

Иран заплаши американските самолетоносачи и бази - 1
Снимка: Shutterstock

Американските бази в Афганистан, ОАЕ и Катар, както и самолетоносачите в Залива са в обсега на иранските ракети, съобщи командващият на Военно-космическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция - най-елитната част от иранските въоръжени сили, цитиран от Ройтерс.

"Те са в обсега на нашите ракети и ние можем да нанесем удар по тях, ако американците предприемат действия", каза генерал Амирали Хаджизаде, цитиран от агенция Тасним. Той уточни, че гвардейците са подобрили прецизността на своите ракети и посочи по-конкретно, че сега те са способни да нанесат удар по ВВС базите "Ал Удейд" в Катар, "Ал Дафра" в ОАЕ, както и по базата на американските войски в Кандахар, Афганистан. През октомври Хаджизаде заяви, че Иран е увеличил обсега на своите противокорабни ракети и сега е в състояние да поразява противникови цели на разстояние 700 километра.

Отношенията между САЩ и Иран се изостриха след идването на власт в САЩ на Доналд Тръмп. Новият президент неведнъж обвини Техеран в дестабилизация на обстановката в региона и в подкрепа за международния тероризъм. През май тази година той обяви, че САЩ излизат от международното споразумение за ограничаване на ядрената програма на Иран с аргумента, че то не налага ограничения върху неговата ракетна програма, нито върху подкрепата на Техеран за неговите протежета в Сирия, Йемен, Ливан и Ирак. Иранското правителство отказва да преговаря с Вашингтон за своите военни възможности и арсенали и в частност за ядрената си програма, ръководена от революционните гвардейци, с аргумента, че тя е чисто отбранителна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    42 5 Отговор
    Не стига че Ким Доскоро си прави гаргара с краварите ама пък сега и фесовете! краварника вече не е фактор!

    Коментиран от #3

  • 2 Ристе

    4 45 Отговор
    Напушва ме смях, славянските получовеци с мюсюлманските резаци, цирк славяно-азиатски, а нашите руски подлоги им се радват.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 СССРБагета

    6 29 Отговор

    До коментар #1 от "СССРБарета":

    Ъъъ има едно подробност - Ким клекна пред САЩ и иска мир. Най-вероятно денги нйет, а и тревата дето я пасат поданиците му е на привършване.

    Коментиран от #7

  • 4 хост

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ристе":

    Ще страдаш ли за говорещите на оушън-моушън?Или само за центовете им?
  • 5 haok

    9 22 Отговор
    Единственият шанс тия чалми да ударят база на САЩ е, ако самите американци им позволят, с цел след това да им "наложат демокрация".

    Коментиран от #6, #8

  • 6 СссереМ

    6 15 Отговор

    До коментар #5 от "haok":

    Най-точния коментар,адмирации.
  • 7 Той

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБагета":

    От има няма 10-15 г все Северна Корея умира от глад, фалира, Русия свършва газа, рублата става по 1 стотинка, ама НЕ БИ! Ще стискаш още тая багета отзад!
  • 8 Дончо

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "haok":

    Да ти покажа ли снимка с какво се е сблъскала най-модерната фрегата на Щатите в Северно море на учения - т.е. в условия близки до бойните! Не, не искаш!
  • 9 Българин родолюбец

    14 5 Отговор
    САЩ е фалирала кочина и няма средства да издържа многобройните си окупационни части по света ,и в САЩ вече масово има десетки милиони гладуващи и бездомници и клошари и милиони измиращи защото не ги приемат за лечение в болниците и свисше им идват и природните бедствия заради човеконенавистната си агресия....да не забравяме че САЩ бомбардираха жестоко и България в продължение на три години и избиха хиляди български деца и майки. Да изгори и изчезни яко дим тази американска кочина!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ристе":

    Що бе - цирка в обора какъв е ?!! Носителите да демократични ценности заедно със СА дето им събори кулите и разфасова свой гражданин в консулството си в Турция ??!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.