Отидете към основна версия

1 467 2

Убиецът от Тулуза записвал с камера

  • франция-
  • тулуза-
  • убиец-
  • евреи-
  • покушение-
  • мотопед
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската полиция продължава масираното търсене на убиеца от Тулуза, който вчера откри безразборна стрелба и уби четирима души пред еврейско училище.

Очевидци на трагедията разказват, че стрелецът носел камера, с която записвал ужасяващите си действия. Камерата била завързана за врата му. Същото бе потвърдено от вътрешния министър на страната Клод Геан. Властите претърсват интернет, за да открият кадри от убийството.

Авторът на вчерашното кръвопролитие е свързан и с разстрела на трима арабски военни в региона преди дни. И при двете покушения убиецът се движил със скутер Yamaha, а стрелбата е извършена с оръжие от един и същ калибър.

Възможно е килърът да е крайно десен екстремист или дори нео-нацист, който подбира жертвите си по етнически признак – евреи и мюсюлмани. Престъпникът има явен афинитет към оръжията, което пък води до версията, че може би е бивш военен или част от подземния свят на организираната престъпност.

Екип от около 200 криминалисти върви по следите на убиеца, но до момента без успех. Това е една от най-големите издирвателни операции, предприемани в съвременната история на страната. Пред всяко религиозно училище има засилена охрана, а полицейски патрули се движат из Тулуза.

Президентът Никола Саркози обяви най-висока степен на заплаха от тероризъм в югозападната част на Франция. Той също бе критикуван за изявленията си, че има твърде много чужденци в страната, с което разпалва още повече етническите търкания във Франция.

Снощи в столицата Париж се проведе митинг в памет на жертвите.

Трагедията се разигра в началото на учебния ден вчера, докато родителите оставяли децата си в школото. Убит е равин, родом от Ерусалим, заедно с двамата му сина на 4 и 5 годинки. Четвъртата жертва е 7-годишно момиченце.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини