21 Март, 2012 08:24 2 440 1

Заподозреният за убийствата в Тулуза е обграден

  • тулуза-
  • франция-
  • специални части

Искал да отмъсти за палестинските деца

Заподозреният за убийствата в Тулуза е обграден - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специални части на френската полиция атакуваха дом в Тулуза, в който се укрива заподозрян във връзка с убийствата в Тулуза и Монтобан, заяви източник близък до разследването. Заподозреният зави, че иска да отмъсти за палестинските деца, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС.

24-годишен мъж е обграден и очевидно не държи заложници. Най-малко двама полицаи са леко ранени при завързалата се престрелка. По предварителна информация, заподозреният е свързан с терористичната мрежа "Ал Кайда". От френското вътрешно министерство потвърдиха, че той е свързан със салафистите и привържениците на джихада.

"В разговорите със специалните части той се е определил като член на "Ал Кайда", заяви източникът, близък до разследването. Предполага се, че обграденият мъж е бил в района на афганистанско-пакистанската граница, която се смята за крепост на талибаните.

Централната дирекция за вътрешно разузнаване (DCRI) е разполагала с данни за заподозрения, които са помогнали за неговото локализиране. От вътрешното министерство уточниха, че се арестували брата на извършителя на гнусните убийства.

Министърът на вътрешните работи Клод Геан, който е в Тулуза във връзка с убийствата, е на мястото на операцията.

Заподозреният за кървавите убийства на деца и френски военни, който е обграден от специалните части на полицията, е ислямистки екстремист свързан с международната терористична мрежа "Ал Кайда", заяви Геан.

"Този човек е пътувал до Афганистан и Пакистан в миналото... и заяви, че принадлежи към "Ал Кайда". Той каза, че желае да отмъсти за палестинските деца и да нападне френската армия", посочи Геан, който е в Тулуза, където в момента тече операцията по залавянето на терориста. Френският вътрешен министър потвърди, че е арестуван брата на заподозрения.

Операцията по залавянето на безмилостния убиец на деца започна рано тази сутрин. Специалните части атакуваха дома, чуваха се изстрели. Районът е отцепен. 24-годишният убиец е обграден и не държи заложници.

Централната дирекция за вътрешно разузнаване (DCRI) е разполагала с данни за него, които са помогнали за локализирането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ал Кайда е абсолютно виртуална история съчинена от евреите в опитите им да наложат Новият Световен Ред,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, егати,,,само тук във Франция този случай не се отразява,,, обаче в България 2 дена е в ТОПа,,,,,,,,,,,,