Отидете към основна версия

8 112 22

Анимацията „Маша и Мечока“ била кремълска пропаганда

  • маша и мечока-
  • анимация-
  • пропаганда-
  • русия-
  • великобритания-
  • путин

Милиони деца по целия свят гледат приключенията на Маша и Мечока

Стопкадър: Youtube

Анимационният руски сериал „Маша и Мечока“, гледан от милиони деца по цял свят, е кремълска пропаганда. Това написа британският вестник The Times, позовавайки се на мнението на критици.

Те виждат в анимацията сянката на Кремъл, която използва филмчето за „мека пропаганда“. Професор Антъни Глийс от Бъкингамския университет заяви, че Маша е напориста и решителна, сравнявайки поведението й с това на президента Владимир Путин. Критиците виждат в сериала символика с Кремъл и опити да се проникне в ума на подрастващите.

Сериалът „Маша и Мечока“ се гледа от милиони деца по целия свят, а освен това има милиони абонирани потребители в Youtube. Платформата Netflix дори го определи като „руски феномен“. Не закъсня и отговорът на Москва след публикацията в британския вестник. Руското посолство в Лондон отговори саркастично на обвиненията, че анимацията е кремълска пропаганда.

„Беше повдигнат важен въпрос от вестник The Times. Как Обединеното кралство може да се избави от „Маша и Мечока“? Поставете всички карикатуристи под санкциите на ЕС? Очевидно е нужен решителен отговор“, написаха от посолството. В Русия нарекоха тези писания патологична русофобия. През миналата година преподавател от Талинския университет заяви, че анимационните герои се използват в хибридната война на Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: