Отидете към основна версия

8 922 11

Предупреждение! Марс не е план Б за човечеството

  • марс-
  • червената планета-
  • наса

ООН оповести, че ограничаването на климатичните промени ще има благотворен ефект върху здравето на хората по света

Снимка: Shutterstock

ООН оповести, че ограничаването на климатичните промени ще има значим благотворен ефект върху здравето на хората по света, съобщи АР.

В доклад на Световната здравна организация, представен пред участниците в 24-ата конференция на ООН за климата в Катовице се казва, че целите на Парижкото споразумение за климата от 2015 г. могат значително да намалят глобалното замърсяване на въздуха, спасявайки ежегодно живота на 1 милион души до 2050 г.

Фосилните горива също са голям източник на парникови емисии. В доклада се пояснява, че климатичните промени ще повлият също върху източниците на питейна вода, съдържанието на хранителни вещества в основни храни, като ориза, и вероятността от природни бедствия, докато мерките за ограничаване на климатичните промени, като промотиране на колоезденето, вместо шофиране на автомобили, са доказали благотворното си въздействие върху здравето.

Астронавтът на НАСА Мей Джемисън призова да се държи сметка за свързаните с климатичните промени заплахи, отбелязвайки, че планетата Марс не може да стане план Б за човечеството.

"Дори ако борбата с климатичните промени е най-значимият проблем, с който човечеството някога се е сблъсквало, трябва да го решим - каза първата летяла в космоса афроамериканка. - Трябва да си дадем сметка, че това е проблем за всички нас. Хората се заблуждават, когато казват "Спасете Земята".

Не става въпрос да се спаси Земята, а да се уверим, че вече не й нанасяме вреди до такава степен, че тя да не може да е наш дом. Трябва да сме наясно - Земята не се нуждае от нас, а ние се нуждаем от нея. Въпреки желанието ми да отида на Марс, това не е план Б за цивилизацията ни и човечеството".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания