Last news in Fakti

6 Декември, 2018 19:10 8 844 11

Предупреждение! Марс не е план Б за човечеството

  • марс-
  • червената планета-
  • наса

ООН оповести, че ограничаването на климатичните промени ще има благотворен ефект върху здравето на хората по света

Предупреждение! Марс не е план Б за човечеството - 1
Снимка: Shutterstock

ООН оповести, че ограничаването на климатичните промени ще има значим благотворен ефект върху здравето на хората по света, съобщи АР.

В доклад на Световната здравна организация, представен пред участниците в 24-ата конференция на ООН за климата в Катовице се казва, че целите на Парижкото споразумение за климата от 2015 г. могат значително да намалят глобалното замърсяване на въздуха, спасявайки ежегодно живота на 1 милион души до 2050 г.

Фосилните горива също са голям източник на парникови емисии. В доклада се пояснява, че климатичните промени ще повлият също върху източниците на питейна вода, съдържанието на хранителни вещества в основни храни, като ориза, и вероятността от природни бедствия, докато мерките за ограничаване на климатичните промени, като промотиране на колоезденето, вместо шофиране на автомобили, са доказали благотворното си въздействие върху здравето.

Астронавтът на НАСА Мей Джемисън призова да се държи сметка за свързаните с климатичните промени заплахи, отбелязвайки, че планетата Марс не може да стане план Б за човечеството.

"Дори ако борбата с климатичните промени е най-значимият проблем, с който човечеството някога се е сблъсквало, трябва да го решим - каза първата летяла в космоса афроамериканка. - Трябва да си дадем сметка, че това е проблем за всички нас. Хората се заблуждават, когато казват "Спасете Земята".

Предупреждение! Марс не е план Б за човечеството
Снимка: БТА/АР

Не става въпрос да се спаси Земята, а да се уверим, че вече не й нанасяме вреди до такава степен, че тя да не може да е наш дом. Трябва да сме наясно - Земята не се нуждае от нас, а ние се нуждаем от нея. Въпреки желанието ми да отида на Марс, това не е план Б за цивилизацията ни и човечеството".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    26 7 Отговор
    Ограничение на климатичните промени. Да бе да!!! По-лесно и по-евтино ще е да се стигне до Марс, отколкото да накараме американците да горят евтин петрол.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Хахаха

    3 2 Отговор
    Ще ни направят безсмъртни с Новичок Хахаха
  • 3 среднощен

    30 2 Отговор
    Няма нито план "Б", нито някакъв друг..! Човечеството върви към своя край...! Тъжно е, но е самата истина..!
  • 4 ГОСТ

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    КАКЪВ ТИ ПЕТРОЛ БИ КОЛЕГА ??? ОТ 20Г ИМА РАЗРАБОТЕНИ ПЛАНОВЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА...

    Коментиран от #6

  • 5 Язе

    13 2 Отговор
    Наскоро гледах филм на Л. Дикаприо за екологията и промените в климата. А познайте кое е най големия замърсител. Ще паднете, кравите и метана който отделят. Доказват, че ако САЩ намалят наполовина кравите който отглеждат ще е достатъчно за да може климата да започне да се възстановява. Ако това направят и в ЕС и в други страни до 50 г. климата ще се върне на нивата от средата на 20 век.
  • 6 Антиелектрика

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    Всъщност има от 170 години електрически превозни средства, ама ти откъде да знаеш? Това няма реши проблема със замърсяването, защото батериите се правят с литий и кобалт от мини, а не растат по дърветата. Докато истинските проблеми не се назоват с истинските им имена, нищо няма да се промени. Най-големия проблем на земята не са автомобилите, а животинското раждане на неуките негри по света, както и масовото обезлесяване. Това са проблемите за планетата, а не как да се разпределят 13 трилиона долара за псевдо екология като електричките!
  • 7 Владо Черноземски

    7 11 Отговор
    Дали ще може да интернираме комунистите на Марс.
    Само така можем да помогнем на човечеството.
    А и за урок ,да видят как се живее в среда в която няма какво да се краде........ще бъде най голямото сметище в галактиката.....
  • 8 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Тази афроамериканка , да си държи багажа готов за Марс , че не се знае кога ще се появи отново човечето с мустачките .
  • 9 Morgoth

    3 1 Отговор
    Колкото и зле да стане на Земята, дори напълно да отровим въздуха и да променим климата до ниво едвам да виреем тук пак ще бъде много по-добре от Марс. Човека е приспособен към Земята, създаден е да живее тук. Нямаме друг вариант преди да започнем да строим космически станции с размерите на градове, със собствена изкуствена гравитация и с пълно рециклиране на въздух и вода - нещо от което сме много далеч. Трябва да си пазим планетата, защото нямаме друга.
  • 10 Край

    0 0 Отговор
    Последният да изгаси лампите!
  • 11 Хихи

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Те щото ушанките не горят петрол! Сигурно се топлят с голите обещания на Пут...ин ! Ако не е износа на петрол и газ,ушанките са загинали. Още живеят в 18 век!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания