Отидете към основна версия

10 809 110

Украински сайт: Александър Симов от БСП е руски агент

  • александър симов-
  • бсп-
  • украйна-
  • русия-
  • крим

Медията припомня, че Симов е участвал като наблюдател в незаконния референдум за независимост в Крим

Украински сайт забърка грандиозен скандал около депутата от БСП Александър Симов. Според Posipaka.org - "журналистът и член на Българската социалистическа партия публикува материали с антиукраинска насоченост и е част от руската президентска програма "Новото поколение".

Украинската медия припомня, че Симов е участвал като наблюдател в незаконния референдум за независимост в Крим през март 2014 година.

"Той публикува материали в български медии като "Дума", Pogled.info и други", информира изданието.

"Новото поколение" е руска президентска програма, в рамките на която влизат правни пропагандни дейности за разпространение на ценностите на Руския свят, пише Posipaka.org. Тя включва провеждането на кръгли маси, конференции, краткосрочни учебни пътувания в Русия на млади представители на политически, обществени, академични и бизнес среди на чужди държави и други подобни. Наред с това служителите на руски организации в чужбина търсят граждани на европейски страни, които имат потенциала и са готови да си сътрудничат с руските специални служби, припомня украинската медия.

Самият Симов побърза да отговори на обвиненията.

"Уважаеми дами и господа, в живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент, но старият репортер се откри в един украински списък с пипалата на Кремъл. Това, разбира се, е поредната проява на украинската шизофрения, която вече става хронична и остра, но откакто хибридната война се развихри съм попадал във всякакви списъци - с комисари на подмяната, с автори на антидемократична пропаганда и какво ли още не. Сега вече съм пробил на международно ниво, уважаеми хибридчици! Обиден съм, че украинците са ми объркали презимето, но се заклевам, че ще продължа да пиша така, че те да го научат и никога да не го забравят", написа Симов на страницата си във Facebook.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: