Last news in Fakti

30 Декември, 2018 09:18 10 213 38

Лондон: Руският посланик е лъжец

  • великобритания-
  • русия-
  • посланик-
  • александър яковенко-
  • сергей скрипал

През март Великобритания изгони 23-ма руски дипломати заради употребата на химическо оръжие при покушението в Солсбъри

Лондон: Руският посланик е лъжец - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на външните работи на Великобритания отхвърли твърдението на руския посланик в Лондон Александър Яковенко, че руската и британската страна са се договорили за частично възстановяване на числеността на дипломатите в посолствата си, предаде Би Би Си.

През март Великобритания изгони 23-ма руски дипломати заради употребата на химическо оръжие от руски агенти при покушението в Солсбъри срещу Сергей и Юлия Скрипал. Общият брой на напусналите Лондон руски представители и членове на семействата им е 80 души.

В отговор Русия изгони 23-ма британски дипломати и закри всички офиси на Британския съвет на руска територия.

Вчера посланик Яковенко заяви, че двете страни са се споразумели да възстановят състава на посолствата.

В отговор от Форин офис заявиха, че няма никаква промяна в позицията на британската страна след случая Скрипал.

"Ние сме в постоянен диалог с Русия във връзка с дипломатическите визи още преди събитията в Солсбъри. Има редовен обмен на визи за дипломати и не коментираме индивидуалните случаи. Няма никакви нови споразумения. Няма никаква промяна в позицията ни по отношение на руското дипломатическо присъствие в Обединеното кралство - това се отнася и за предприетите мерки след събитията в Солсбъри. Числеността на служителите в дипломатическите мисии се определя според действащите ограничения." - гласи позицията на британското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    136 25 Отговор
    Пиратите се правят на морални ! А с химическото оръжие на Садам какво стана ? Извинявайте ама грешка ! И като е грешка - плащайте репарации бе ! Не е грешка - направо излъгахте от трибуната на оон !
  • 2 huha

    36 94 Отговор
    Какъвто е Джудж, такива са му и КГБ агент... упс... дипломатите - лъжци!
  • 3 759

    42 109 Отговор
    Руснаците ,че са лъжци от найа-висока степен е ясно на всеки.Не случайно са сами срещу света.

    Коментиран от #11

  • 4 Българин

    44 110 Отговор
    Всеки нормален човек отдавна знае, че Русия винаги е лъгала най-безсрамно.

    Коментиран от #20

  • 5 Реално

    97 25 Отговор
    Незнам..ама досега лъжи чуваме само от британците.Като започнеш от ПСВ та стигнеш и до наши дни-глупавата им афера със Скрипал...

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Наблюдател

    64 10 Отговор
    Абе тези пакистанци , нещо много миришат !
  • 7 Тони

    31 53 Отговор
    Че лъжат е ясно, но при тях няма думичка за истината бе.
    Там или се подчиняваш или ставал като Литвиненко или борис Немцов, не казвам че ползват винаги СТАРИЧОК.
    В сибир незнаят що е демокрация и демократичност, винаги на ход нквд , сталинчо,берия
  • 8 Обективенн

    28 57 Отговор
    А вие кво очаквате от комунистите? Само тояга браче или каторга в сибир.
    ГУЛАГ
  • 9 гостгост

    29 77 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Според проучванията Великобритания е най-честната нация ,а и отделно всички знаят истината и вярват на британците.От друга страна ,Русия е най-лъжливата държава.Това просто си им е заложен комунистически ген.Света вярва на Великобритания ,не на кремълските лъжци и пияници !!

    Коментиран от #15, #22, #35

  • 10 Батко

    41 14 Отговор
    Предполагаемата атака с химическо оръжие.Това не е ли нещо друго бе енгелисци?
  • 11 МалкоБъркаш

    43 9 Отговор

    До коментар #3 от "759":

    В политиката има и лошо похвати на изкривяване на истиниата - да факт. Но ако се загледаш в последните 80 години има група държава, на които цялата им политика е базирана на лъжи и още повече, че си хващат все малки и беззащитни съюзници и ги карат и тях да си затварят очите... получава се ефекта "царя е гол" ... но никой не признава. Айде сега се замисли кой лъже и втори въпрос: България в чий отбор играе сега ?
  • 12 Джентълменът русофил

    46 11 Отговор
    Интересно, каква ще е съдбата на офиса/ите на "британски съвет" в България след Брекзит. Така де, какви ще са тези културни и образователни връзки с Великобритания при положение.че не ни искат в Кралството си.
  • 13 Стършел

    38 8 Отговор
    Ние сме в постоянен диалог с Русия във връзка с дипломатическите визи още преди събитията в Солсбъри. Има редовен обмен на визи за дипломати и не коментираме индивидуалните случаи. Няма никакви нови споразумения. Няма никаква промяна в позицията ни по отношение на руското дипломатическо присъствие в Обединеното кралство - това се отнася и за предприетите мерки след събитията в Солсбъри. Числеността на служителите в дипломатическите мисии се определя според действащите ограничения." - гласи позицията на британското външно министерство. Ало, журналиста, къде в текста е казано, че посланикът е излъгал? Ти можеш ли да четеш? Или го четеш както дявола евангелието. Като те осъдят за лъжа и платиш голямо обезщетение ще спреш да си измисяш. Галфон.
  • 14 Народа ПРОСТ

    49 13 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    От Англетата едва ли има по голями ЛЪЖЦИ И МАНИПУЛАТОРИ ! Запалиха селият близък исток с фалшиви доказателства за химическо оръжие обявяват война на кого ли не със скалъпени и фалшиви доказателства

    Коментиран от #16

  • 15 mediator37

    42 7 Отговор

    До коментар #9 от "гостгост":

    Една жена каза на пазара…. Кои са тези "проучвания" за честност на нациите, кой ги е провел, кой ги е платил, по каква методика и т.н.?

    Коментиран от #17

  • 16 Borislav Popov курвата

    24 50 Отговор

    До коментар #14 от "Народа ПРОСТ":

    Не съществува страна по света ,която би повярвала на Русия в подобни случаи.Просто руснаците са доказани лъжци ,а единствените които уж им вярват са русофилските подметки ,които са и национални предатели и ги има единствено в България.

    Коментиран от #21, #38

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 vvvvv

    23 5 Отговор
    Моралните разбойници изпискаха. Не го обявяват те и значи е лъжа.
  • 19 1944

    3 11 Отговор
    http://www.no-comment.bg/iztekoha-arhivni-snimki-na-glavatarq-na-noshtni-vylci.19853 - главатарят на нощните мишоци се оказа педик
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бачо Киро

    26 8 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov курвата":

    Никога на света не е имало по-големи мошеници и лъжци от англосаксонските пендели. Да го отричаш означава да си или пълен идиот, или абсолютно неграмотен относно историята, или и двете. САЩ е тяхно отроче също, клановете управляващи САЩ откъде мислиш са? Векове наред са белязани от техните нагли машинации.
  • 22 Бачо Киро

    24 6 Отговор

    До коментар #9 от "гостгост":

    Хахахаха кои проучвания бе, бастун? Англосаксонските миндили от векове лъжат и мамят по целия свят. Всички тези лордове, стари пари и тн откъде мислиш са дошли? Подаръци от бабите им? То инвазии, колонии, избиване, интриги, машинации, пиратство в името на короната ... Каквото се сетиш... От Япония през Китай и Индия, през Африка до Америките... Няма по-големи боклуци от тях.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай хой

    18 5 Отговор
    Крадеца вика "дръжте крадеца". Нищо ново под слънцето.
  • 25 Borislav Popov

    14 7 Отговор
    Прогноза на астролозите за острова за 2019 година .........................Британия я чака разпад – в пряк и преносен смисъл..............„След Макрон, Тереза Мей е друг нелогичен персонаж от марионетъчен тип. Тя е - и това се вижда атрологически ясно – инструмент, поставен в пълно подчинение на онези, които са я сложили да управлява. При това тя е до такава степен подчинена, че е готова на най-странни постъпки, дори сляпо следвани решения, за да се постигне угоден за господарите ѝ резултат. Затова и в първите месеци на 2019-та ще е готова да се съгласи с всичко, което ѝ бъде наредено да прави.............................................................Тази държава я чакат коренни промени. И ако това, което ще ѝ се случи през 2019-та, ще изглежда лошо, то 2020 година ще е просто катастрофална за Великобритания, или това, което ще е останало от нея.“
  • 26 Хаджи хаджи Българин

    11 6 Отговор
    Я баба Маргарет да разкаже за Но-сърчетата от Индия и Пакистан!
  • 27 Хаджи хаджи Българин

    17 10 Отговор
    Лондонското сити, филиал основен на Ротшилд се задъхва! Френското също! Дано жълтите жилетки от Франция ги качат на гилотината, докато българските овчици блеят и цункам на коча от Банкя мъд.......те!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Москва

    7 5 Отговор
    Английската кралица е изперкала луда крава
  • 30 Хахах

    10 14 Отговор
    Русия лъже!!! Е това новина ли е хахахха едва ли има нормален човек, който да вярва на руснаците....
  • 31 Българин

    12 14 Отговор

    До коментар #27 от "Хаджи хаджи Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #36

  • 32 Сас

    6 11 Отговор
    Браво Българин , мисля че писането свърши сред въпросите ти и тези "честни " и " добри " кгбпоклонници ще сменят темата и статията . Избягват пряк диалог , така ги учат в политинститутите .
  • 33 СеСеСеРем

    5 9 Отговор
    Вън всички руски партенки. Кво ще правят при капиталистите . А лъжата им е в кръвта .
  • 34 Али Салех

    4 10 Отговор
    Ако приемем за истина словосъчетанието; Лъже кат дърт циганин' то тогава руснаците са най-дъртите цигани в света.
  • 35 Най

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "гостгост":

    Най лъжливите са сащ великобритания.
  • 36 ХАШОГИ- АБЕ ЗА МЕН ЩО НЕ ТРЪБИТЕ

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    РАЗФАСОВ АХАМА БЕ ЕЙЙЙ....А ТОА СКРИПАЛ СИЙ ЖИВ И ЗДРАВ.САМО ЧЕ НЕ ГО ПУСКАТ СЕГА В РОДИНАТА МУ- РУСИЯ.ЩОТ ША БЛЕСНЕ ГОЛИЯ ЗАДНИК НА МИ 6....
  • 37 Духашфили

    3 6 Отговор
    Какво очаквате от болшевишки пияници с афинитет към диктатурата. Мръсни копелдаци донесли вреда на половината свят
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: