Отидете към основна версия

1 644 0

Италия спипа банкер на мафията

  • италия-
  • мафия-
  • коза ностра-
  • вито палацоло

Известен италиански банкер, свързан с мафията, бе арестуван в Тайланд след 30-годишно щателно дирене. 64-годишният Вито Палацоло бе осъден на 9 години зад  решетките за пране на пари в полза на свирепата сицилианска мафия – Коза Ностра, предаде Би Би Си.

Палацоло е част от аферата „Пица”, с която мафията внася дрога от Италия до САЩ през 70-те и 80-те години на миналия век, прикривайки престъпната си дейност в пицарии.

Банкерът винаги е отричал обвиненията и ще се бори да бъде върнат обратно в Тайланд.

В продължение на три десетилетия Палацоло се крие в различни държави по света, бягайки от италианското правосъдие. По-голямата част от престоя си в нелегалност той прекарва в ЮАР, а после правителство на африканската страна отказва да го предаде на Рим.

Следите му се появили отново в Тайланд и то по един доста нелеп за бос от ранга му начин – комуникация в социалните мрежи.

Властите твърдят, че той е изпрал десетки милиони долари за Коза Ностра като банкер в Швейцария. Той признава, че в миналото е вършил финансови измами за мафията, но под заплахи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Удар срещу мафията спипа 16 съдии в Неапол

    Италианската полиция арестува 16 съдии при спецакция срещу мафията в Неапол, съобщи Би Би Си. Магистратите са обвинени във вземане на подкупи, за д ...
    19.03.2012
    1 674
    0
  • Италиански кмет забрани смъртта

    Всеки, който предаде Богу дух в италианския град Фалчано дел Масико, ще наруши заповед на кмета. Градоначалникът Джулио Чезаре Фава забрани смъртта, ...
    14.03.2012
    5 286
    4
  • Мафията – банка №1 в Италия

    Организираната престъпност е затегнала хватката си върху италианската икономика и, възползвайки се от кризата, се е превърнала в най-голямата &bdqu ...
    11.01.2012
    1 553
    2