Last news in Fakti

19 Март, 2012 18:51 1 616 0

Удар срещу мафията спипа 16 съдии в Неапол

  • италия-
  • мафия-
  • камора
Удар срещу мафията спипа 16 съдии в Неапол - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската полиция арестува 16 съдии при спецакция срещу мафията в Неапол, съобщи Би Би Си. Магистратите са обвинени във вземане на подкупи, за да издават решения, изгодни на Камората – най-влиятелната мафиотска структура в района на южния град.

Неаполитанската мафия е считана за вторият най-голям „работодател“ в страната.

Общо 60 души са задържани при масираната акция за корупция и пране на пари. Иззети са коли и собственост за 1 млрд. евро в Неапол и в северната част на Италия.

Във фокуса на операцията е кланът Фаброчино, за който се счита, че движи трафика на дрога. Полицията твърди, че членовете му са замесени и в подкупване на магистрати, сделки с недвижими имоти, хотелиерския бизнес и хранителната индустрия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА