Last news in Fakti

1 Април, 2012 13:13 1 593 0

Италия спипа банкер на мафията

  • италия-
  • мафия-
  • коза ностра-
  • вито палацоло

Известен италиански банкер, свързан с мафията, бе арестуван в Тайланд след 30-годишно щателно дирене. 64-годишният Вито Палацоло бе осъден на 9 години зад  решетките за пране на пари в полза на свирепата сицилианска мафия – Коза Ностра, предаде Би Би Си.

Палацоло е част от аферата „Пица”, с която мафията внася дрога от Италия до САЩ през 70-те и 80-те години на миналия век, прикривайки престъпната си дейност в пицарии.

Банкерът винаги е отричал обвиненията и ще се бори да бъде върнат обратно в Тайланд.

В продължение на три десетилетия Палацоло се крие в различни държави по света, бягайки от италианското правосъдие. По-голямата част от престоя си в нелегалност той прекарва в ЮАР, а после правителство на африканската страна отказва да го предаде на Рим.

Следите му се появили отново в Тайланд и то по един доста нелеп за бос от ранга му начин – комуникация в социалните мрежи.

Властите твърдят, че той е изпрал десетки милиони долари за Коза Ностра като банкер в Швейцария. Той признава, че в миналото е вършил финансови измами за мафията, но под заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА