Отидете към основна версия

2 847 32

Мадуро към Европа: Откажете се от ултиматума

  • венецуела-
  • ултиматум-
  • европа-
  • николас мадуро-
  • сащ

Европа прави грешка, заяви социалистът

Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейските страни трябва се откажат от ултиматума, призоваващ за нови избори във Венецуела в рамките на осем дни. Това заяви президентът на южноамериканската страна Николас Мадуро в интервю за турския телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

"Европа отново прави грешка по отношение на Венецуела. Те игнорират нашата история, въпреки нашата 200-годишна свобода. Гордеем се с нашата свобода, кръвта на нашите освободители тече в нашите вени", заяви президентът на фона на ескалиралото напрежение в страната.

Президентът на Венецуела отбеляза, че лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, който се е обявил за изпълняващ длъжността президент на страната, "нарушава всички възможни закони и конституцията". "Аз не съм съдия, съдът ще реши какви стъпки трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на нашата страна и нашата конституция," каза той. В допълнение Мадуро припомни, че в близко бъдеще ще се проведат парламентарни избори в страната, а следващите президентски избори ще се проведат догодина.

Мадуро също така каза, че американският президент Доналд Тръмп подценява Венецуела, Латинска Америка и останалия свят. Американците, Канада и повечето страни от Южна Америка застанаха зад опозиционния лидер, докато Русия, Китай, Куба и Турция подкрепиха Мадуро. Западните страни обвиниха Мадуро в репресии, които на практика предрешиха последните избори, които бяха бойкотирани от страна на опозицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини