Отидете към основна версия

1 668 7

Беларус ограничи вноса на свинско от България

  • свинско месо-
  • беларус-
  • внос-
  • чума-
  • африканска чума

Причина за мерките са регистрирани случаи на африканска чума по свинете

Снимка: Shutterstock

Беларус ограничи вноса на свинско от България и два китайски региона заради африканската чума по свинете, съобщи беларуската агенция БЕЛТА, позовавайки се на отдела за ветиринарен и продоволствен надзор към министерството на селското стопанство.

По информация на Международно бюро по епизоотии (МБЕ) на територията на областите Силистра и Добрич в България и в автономния китайски район Нинся-Хуей и китайската провинция Гансу има регистрирани случаи на африканска чума по свинете.

Във връзка с това са въведени временни ограничения за внос в Беларус от България и съответните райони в Китай на живи прасета, зоологически и циркови животни, свинско месо (включително от глигани) и други хранителни суровини от свински произход, както и други свързани продукти.

Отменят се всички издадени по-рано разрешителни за внос в Беларус на тези стоки от България и двата китайски региона. В отдела отбелязват, че е необходимо да бъдат приети допълнителни мерки за контрол за осигуряването на биологична защита на големите свиневъдни комплекси, свиневъдни ферми и стопанства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: