Last news in Fakti

29 Януари, 2019 13:52 1 662 7

Беларус ограничи вноса на свинско от България

  • свинско месо-
  • беларус-
  • внос-
  • чума-
  • африканска чума

Причина за мерките са регистрирани случаи на африканска чума по свинете

Беларус ограничи вноса на свинско от България - 1
Снимка: Shutterstock

Беларус ограничи вноса на свинско от България и два китайски региона заради африканската чума по свинете, съобщи беларуската агенция БЕЛТА, позовавайки се на отдела за ветиринарен и продоволствен надзор към министерството на селското стопанство.

По информация на Международно бюро по епизоотии (МБЕ) на територията на областите Силистра и Добрич в България и в автономния китайски район Нинся-Хуей и китайската провинция Гансу има регистрирани случаи на африканска чума по свинете.

Във връзка с това са въведени временни ограничения за внос в Беларус от България и съответните райони в Китай на живи прасета, зоологически и циркови животни, свинско месо (включително от глигани) и други хранителни суровини от свински произход, както и други свързани продукти.

Отменят се всички издадени по-рано разрешителни за внос в Беларус на тези стоки от България и двата китайски региона. В отдела отбелязват, че е необходимо да бъдат приети допълнителни мерки за контрол за осигуряването на биологична защита на големите свиневъдни комплекси, свиневъдни ферми и стопанства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    10 1 Отговор
    Е тва е унижение.
  • 2 офчу месу

    12 0 Отговор
    БГ сфинцку тва нов виц ли е
  • 3 Лъжите на герб

    9 0 Отговор
    Ситуацията е ясна – имало чума по овцете и козите и болните животни ще бъдат избити. Обаче защо хората не вярват? Защо има съмнения? Защо искат повторни проби?......Заблуждаваха и хората че има чума по прасетата.
  • 4 Иван

    2 8 Отговор
    Тия да не приемат исляма ,нещо ? Кадиров ли така нареди ?

    Коментиран от #5

  • 5 бай Бисан

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Чакат бб да отиде да им прави к..ли.
  • 6 Мммм

    9 0 Отговор
    Не може да ограничи свинско месо от България,защото ние сме вносители и само малка част от стопаните си произвеждат за лични нужди свинско. Едно време бяхме,но за 30 години демокрация сме вече вносители.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мммм":

    На 7.09.18г бе съобщено че РУСИЯ забранява внос на св.месо и свине от България поради африканска чума.И това ли е според теб лъжлива новина освен износа ни за Беларус?
Новини по държави: