Отидете към основна версия

5 829 8

ЕС съди Лондон, ако...

  • ес-
  • брекзит-
  • жан-клод юнкер-
  • тереза мей

Брюксел замисля мерки срещу Великобритания, ако премиерът Мей не заплати 39 млрд. паунда и при развод без сделка

ЕС замисля да съди Великобритания, ако премиерът Тереза Мей не заплати 39 млрд. паунда и при развод без сделка, пише The Daily Express.

Еврократите ще използват заплахата за използване на правни мерки, за да са сигурни, че Великобритания ще продължи да изплаща огромната сума, която е договорена като част от сделката на британския премиер за излизане на Острова от Евросъюза.

Плановете, които ще разгневят привържениците на Брекзит, са разработени в Брюксел, за да се гарантира, че бюджетът на този политически проект няма да се провали при развод без сделка. Висш служител в ЕС разкрива предложенията като част от обявлението на Комисията за застраховка при окончателното решение за излизане без сделка.

Висшият брюкселски чиновник твърди, че „за всички ангажименти, които са поети от 28-те страни членки, те трябва да получат възнаграждение“.

В съобщението се допълва, че: “Това важи и при сценария „без сделка“, при който от Обединеното кралство ще се очаква да продължи да изпълнява всички задължения, поети по време на членството на страната в ЕС."

В споразумението за напускане на ЕС, което срещна сериозна съпротива в Уестминстър, Великобритания се съгласява да плаща на Брюксел до 2020 година, включително и за евробюджета. Така тя ще гарантира своите задължения за едно бъдещо партньорство. Но таксата от 39 млрд. паунда ще влезе в конфликт със сценария „без сделка“, което ще накара Брюксел да окаже натиск върху Лондон да се съгласи въпреки всичко да приеме условията му.

Според Брюксел така ще се омекоти влиянието на излизане без сделка в области като селското стопанство и финансиране на изследователската дейност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: