31 Януари, 2019 08:32 5 763 8

ЕС съди Лондон, ако...

  • ес-
  • брекзит-
  • жан-клод юнкер-
  • тереза мей

Брюксел замисля мерки срещу Великобритания, ако премиерът Мей не заплати 39 млрд. паунда и при развод без сделка

ЕС съди Лондон, ако... - 1

ЕС замисля да съди Великобритания, ако премиерът Тереза Мей не заплати 39 млрд. паунда и при развод без сделка, пише The Daily Express.

Еврократите ще използват заплахата за използване на правни мерки, за да са сигурни, че Великобритания ще продължи да изплаща огромната сума, която е договорена като част от сделката на британския премиер за излизане на Острова от Евросъюза.

Плановете, които ще разгневят привържениците на Брекзит, са разработени в Брюксел, за да се гарантира, че бюджетът на този политически проект няма да се провали при развод без сделка. Висш служител в ЕС разкрива предложенията като част от обявлението на Комисията за застраховка при окончателното решение за излизане без сделка.

Висшият брюкселски чиновник твърди, че „за всички ангажименти, които са поети от 28-те страни членки, те трябва да получат възнаграждение“.

В съобщението се допълва, че: “Това важи и при сценария „без сделка“, при който от Обединеното кралство ще се очаква да продължи да изпълнява всички задължения, поети по време на членството на страната в ЕС."

В споразумението за напускане на ЕС, което срещна сериозна съпротива в Уестминстър, Великобритания се съгласява да плаща на Брюксел до 2020 година, включително и за евробюджета. Така тя ще гарантира своите задължения за едно бъдещо партньорство. Но таксата от 39 млрд. паунда ще влезе в конфликт със сценария „без сделка“, което ще накара Брюксел да окаже натиск върху Лондон да се съгласи въпреки всичко да приеме условията му.

Според Брюксел така ще се омекоти влиянието на излизане без сделка в области като селското стопанство и финансиране на изследователската дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    38 9 Отговор
    Ингилизите вън на острова ,и дано тази лицемерна кочина наречена Великобритания се разпадне ,а в Бъкингам да царуват мишките
  • 2 Великобритания

    29 5 Отговор
    Сбирщина от араби негра и бедняци от източна Европа
  • 3 Змеят

    28 3 Отговор
    Тереза е толкова отчаяна че вече прави само две неща.Първо се смее безпомощно като настърган морков и второ заплашва че ако ЕУ не направи сделката както тя иска няма да плати тоест изнудва за пари. Е добре иска да сме приятели а изнудва със поети вече ангажименти, жалка работа, мислят си че всичко могат да купят с пари :)))

    Коментиран от #6

  • 4 3333

    23 1 Отговор
    Англичаните искат да се измъкнат без да плащат и накрая точно това ще стане. Да му мислят чиновниците в Брюксел. Като наччало не е лошо да си намалят заплатите наполовина.
  • 5 ЕС да внимава

    18 0 Отговор
    тъй като банк оф Ингланд има навика на конфискува чужди авоари ако нещо не ви харесат. Преди да ги съдите си изтеглете парите оттам.
  • 6 ха ха, голям смех

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Змеят":

    англичани и приятели, ти откъде изпълзя бе
  • 7 БуМ

    13 0 Отговор
    Ясно е, че англосаксите няма да платят сметката... ама да сме живи и здрави ние от колониите, ще платим и за още ще питаме...
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО НА ВСИЧКИ КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ??? Няколко държави и много колонии !!! 39 милиарда паунда !!! Просто не ми го побира мозъка .
Новини по държави: