Отидете към основна версия

7 552 72

Мадуро плаши с война. Тръмп плаши с нападение

  • венецуела-
  • война-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • атака-
  • николас мадуро

Тръмп не изключва възможността за военна намеса

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро намекна в телевизионно интервю, че в южноамериканската страна може да се стигне до гражданска война. Никой не може да каже със сигурност какъв е рискът от такъв сценарий, заяви Мадуро, цитиран от ДПА.

В интервю за телевизия „Ла Секста“ Мадуро посочи, че „всичко зависи от степента на лудост на американските империалисти и техните съюзници“. През миналия месец опозиционният лидер Хуан Гуайдо се провъзгласи за временно изпълняващ длъжността държавен глава. Той бързо бе признат от САЩ и други страни за легитимен президент.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп каза в интервю за Си Би Ес, че е възможно Съединените американски щати да прибегнат до използването на военна сила във Венецуела. Тръмп не уточни при какви условия може да се стигне до подобен сценарий, но подчерта, че такъв риск съществува.

Венецуела беше най-богатата страна в тази част на света, но сега виждаме бедност, страдания и престъпност, заяви Доналд Тръмп. Той разкри, че преди няколко месеца е отказал да се срещне с венецуелския президент Николас Мадуро. Русия, Китай и Турция застанаха зад Мадуро и призоваха западните страни да не се намесват във вътрешните дела на южноамериканската държава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини