Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 08:30 7 545 72

Мадуро плаши с война. Тръмп плаши с нападение

  • венецуела-
  • война-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • атака-
  • николас мадуро

Тръмп не изключва възможността за военна намеса

Мадуро плаши с война. Тръмп плаши с нападение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро намекна в телевизионно интервю, че в южноамериканската страна може да се стигне до гражданска война. Никой не може да каже със сигурност какъв е рискът от такъв сценарий, заяви Мадуро, цитиран от ДПА.

В интервю за телевизия „Ла Секста“ Мадуро посочи, че „всичко зависи от степента на лудост на американските империалисти и техните съюзници“. През миналия месец опозиционният лидер Хуан Гуайдо се провъзгласи за временно изпълняващ длъжността държавен глава. Той бързо бе признат от САЩ и други страни за легитимен президент.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп каза в интервю за Си Би Ес, че е възможно Съединените американски щати да прибегнат до използването на военна сила във Венецуела. Тръмп не уточни при какви условия може да се стигне до подобен сценарий, но подчерта, че такъв риск съществува.

Венецуела беше най-богатата страна в тази част на света, но сега виждаме бедност, страдания и престъпност, заяви Доналд Тръмп. Той разкри, че преди няколко месеца е отказал да се срещне с венецуелския президент Николас Мадуро. Русия, Китай и Турция застанаха зад Мадуро и призоваха западните страни да не се намесват във вътрешните дела на южноамериканската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пппппп

    146 23 Отговор
    Америте удрят вече дьното с наглостта си--как така ще се намесва военно в суверенна дьржава??? Явно това им стана навик...

    Коментиран от #27, #41, #69

  • 2 Сссерем

    33 107 Отговор
    Бой по червените кратуни бай Дончо.
  • 3 Хасан

    112 12 Отговор
    Сащ има ли някакво правно основание,резолюция на ООН,тероризъм или нещо друго???

    Коментиран от #8, #67

  • 4 Светвна конспирация

    63 3 Отговор
    И после разни разправят че не съществувала!
  • 5 Гражданинът X

    109 5 Отговор
    Който не им танцува по свирката му сервират преврати и война.
  • 6 Аноним

    5 45 Отговор
    А аз плаша с 21см добре оформен
  • 7 Да го кажем направо

    80 10 Отговор
    Това ще е четвьртото военно нахлуване на САЩ вьв Венецуела.Предишните три пьти ядоха бахура-и сега ще е така.

    Коментиран от #12

  • 8 Сссерем

    25 90 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хората страдат,хиляди измират от глад благодарение на "качественото" управление на Мадуро.А САЩ са помолени от ЗАКОННИЯТ президент,парламента на Венецуела УВОЛНИ Мадуро и според тяхната конституция действащ президент става председателят на парламента а именно Гуайдо.

    Коментиран от #10, #13, #51, #55

  • 9 Walker

    95 6 Отговор
    Много интересно, страна, която се тресе от скандал за външна намеса в президентските избори, директно се намесва и определя президента на друга суверенна страна, при това при положение, че има законно избран такъв. Но какво да се прави, демокрация...
  • 10 а стига бе...

    71 8 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    То по твойта логика и в САЩ трябва да сменят управниците-30 мил. под прага на бедноста...и още 60 мил. сьс минимални доходи.Абе големи наивници имало още на тоя свят

    Коментиран от #16, #68

  • 11 Рене

    6 8 Отговор
    Глупости на търкалета. Фейк нивина.
  • 12 ДА УТОЧНИМ

    18 55 Отговор

    До коментар #7 от "Да го кажем направо":

    Че на лъжата краката са къси и че САЩ НИКОГА не са нахлували във Венецуела,знам че на руските гъзолизци лъжата ви е заложена генетично но все пак .....
  • 13 Хасан

    59 7 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    Много измислено и пропагандно.....а мислиш ли че на американската олигархия много му пука за това че венецуелския народ гладува???страна с най големи петролни запаси ще гладува??!!!!просто да ги оставят на мира и те ще се оправят

    Коментиран от #18, #71

  • 14 Румяна Костова

    50 7 Отговор
    Тръмп изчаква решението на останалите генерали,дали ще предадат Мадуро,едва ли предателят ще остане само един.Американците по традиция не воюват там,където могат да получат достойна отбрана.Дали венецуелците знаят какво се случи с Украйна когато американците се намесиха там,пак само от състрадание към бедния украински народ ? В Украйна, обаче имаше няколко години обработка на населението.

    Коментиран от #20

  • 15 Юнак

    13 45 Отговор
    Ало, списателите, ходете да си обмените рублите и не се занимавайте да коментирате теми, по които не сте компетентни.
  • 16 Сссерем

    10 36 Отговор

    До коментар #10 от "а стига бе...":

    Колкото и милиони да цитираш,ПЪРВО трябва да си послужиш с факти,по този начин не можеш да убедиш никой.А и аз все се чудя защо в най-"бедната" държава се изграждат стени по границата с Мексико,и продължавам да се чудя защо децата на всички руски олигарси и управници и техните протежета в България са в "най-бедната" страна.

    Коментиран от #64

  • 17 Garrincha

    46 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „всичко зависи от степента на лудост на американските империалисти и техните съюзници“ - цялата истина в едно изречение !
  • 18 Сссерем

    18 54 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Ако през 44-та вместо червената армия ни беше помогнала американската,нямаше да живеем 45 години в мизерията (а и още не можем да се оправим),щяхме да сме минимум на нивото на Гърция.Нека сега поне венецуелците имат късмет.

    Коментиран от #19, #38, #65

  • 19 Хасан

    56 8 Отговор

    До коментар #18 от "Сссерем":

    Прав си ,но все пак преди 1944 България беше една аграрна държава ,а комунягите я превърнаха в металургична,промишлена,химимеска,атомна икономика...трябва все пак да си признаем този факт...

    Коментиран от #24, #34, #52

  • 20 Ежов

    11 37 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Само комунист може да употреби подобен израз - .." няколко години обработка на населението" ... защото непрекъснато се е занимавал точно с това. И какво излиза ? Населението на Украйна по дефолт обича червените боклуци от съседната империя. Изведнъж идват някакви и започват да го "обработват". Започват да го лъжат за това как са се отнасяли с Украйна руснаците дълги години поради което посрещат германците като освободители, лъжат го, че имало нещо като гладомор. Лъжат го, че руснаци са избили цвета на украинската интелигенция и че Бандера изобщо не е предател. И след като са излъгани основно, изведнъж украинците спират да обичат "братята" си. Спират да ги обичат така както не ги обичат всички, които или имат обща граница с червената кочина, или са имали имане - даване с руснаците. Това ли се опитвате да обясните ?

    Коментиран от #28, #37

  • 21 некойси

    42 2 Отговор
    Става ли въпрос за демкрация, всичко е позволено.
    Докато не гепят петрола на Венецуела няма да се кротнат.
  • 22 Студио Хикс

    35 1 Отговор
    Така както са я подкарали ТРЕТАта световна няма да ни се размине !
  • 23 Изстрадал поданик на ЕС

    39 2 Отговор
    Абе в Северна Корея, също щяха да ходят да наливат демокрация, какво стана, че им секна ентусиазма на жидомасонската шайка??! Много пяна беше, големи зъби се показаха, що тъй свиха опашка и перчем. Ама тука вижте какво пише: "Венецуела беше най-богатата страна в тази част на света, но сега виждаме бедност, страдания и престъпност" - значи вече може да нападаме и да грабим на воля, както си знаем...
  • 24 289

    12 32 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Каква икономика ? Като на руснаците ли е била тази икономика ? Що за икономика е тази, която работи без реална конкуренция в затворен цикъл наречен СИВ. Каква е тази икономика, която продава по подразбиране всичко, което произведе. Коя нормална икономика ще построи мега металургичен комбинат като този в Кремиковци, който си получава суровината във вид на железни слитъци от другия край на света с кораби и влакови композиции. Да продължавам ли? Е, закономерно тази планова икономика се срина и всичките и елементи се разпаднаха и то на всякъде. Къде са сега други бивши "аграрни" икономики, които не са били под руския ботуш ?

    Коментиран от #42, #58

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анти седераст

    8 24 Отговор
    Слабостта на женския полов орган в Кремъл им дава криле.
    Какъв ухилен клоун.
  • 27 гост

    10 24 Отговор

    До коментар #1 от "пппппп":

    Но за сметка на това нямаш нищо против намесата на Русия в "суверенната " държава Османска империя в Руско-турската война примерно и я обявяваш за освободителна !!!!
  • 28 Иван

    7 22 Отговор

    До коментар #20 от "Ежов":

    Освен написаното включи и Голодомора на Сталин и картинката ще е горе долу пълна. Да не говорим, че и по време на Руската империя всъщност са ги изполвали почти както Османската нас.

    Коментиран от #32, #35

  • 29 Голям прос

    30 5 Отговор
    Защо не си гледате демокрациите в собствените страни? Оставете хората да си оправят държавата. Досадни наглеци
  • 30 Барчо

    23 3 Отговор
    От 2014 г Украйна е в ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. Две огромни територии с на практика равна на останалата част войска се е отцепила и не признава незаконното правителство в Киев. По този въпрос се мълчи и нищо не се казва. Те свалиха и граждански самолет и пак мълчат. Опитват се да го закачат на Русия, но няма как да стане. Жртвите са над 12 000 човешки живота от които по-голямата част невъоръжени цивилни жени, деца и старци. Бомбиха се главно частни домове, болници, училища, детски градини и т.н. Кравария е доказан виновник за цялата тази ситуация, но понеже така наречения Запад и е подчинен и съвсем естествено е да се посочи с пръст някой друг, който няма нищо общо за виновен. Как е подчинен ли? Много просто. Купени правителства и американски военни бази на териториите и. И Запада повтаря като папагал казаното от Големия бял вожд. Запада не иска да последва съдбата на индианците, а искат да станат афроамериканци. Само че афроамериканците са в Америка, а африканците ще са в Европа с всичките последствия. Сега искат и цветна революция и във Венецуела.

    Коментиран от #50

  • 31 Факт

    6 0 Отговор
    Четете "вътре в компанията"!
  • 32 Хитър Петър

    9 8 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Много по - зле са били, не само украинците, но и всички останали народи в Руската империя от нас. Те са били крепостни селяни до края на 19-ти век. Това в Османската империя отдавна го е нямало. Нека бъдем обективни. А да кажем че Бандера е предател е смешно, изрод, може би, но не и предател.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гост

    6 19 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Всъщност Русия е ПОСЛЕДНАТА държава в света която официално е отменила робството и по време на руско-турската война 80% от руските и украински войници са КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ , които даже не са разбирали от какво освобождават българите със собствени къщи и земя , да не говорим за търговците и занаятчийте !!! И докато в Америка робите са били само негри докарани от Африка и под 10% от населението , в Русия роби са били практически ВСИЧКИ руснаци , с изключение на аристокрацията !!! Тоест заробили са собствения си народ и още са роби , ама умствено !!!!

    Коментиран от #39, #40

  • 36 ГРОБ

    7 3 Отговор
    Какво се кахърите за венецуелските индианци и за техният нефт,потуранци-каква полза ,че имате най-големите залежи от злато и уран в ЕС,ама нямате мадуро в потурите,а индианците имат Мадуро!
  • 37 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ежов":

    Наистина ли си въобразяваш , че като отричаш ФАКТИ , описани на сто места от историци в цял свят ще накараш някой да ти се върже на малоумните психарски измишльотини ??? Хахаххахаххах !!!!

    Коментиран от #59

  • 38 Бай хой

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сссерем":

    След 1944 година стотици хиляди Българи остават в западната сфера на влияние а именно в одринска и беломорска тракия. Каква е съдбата им днес? Такава щеше да е съдбата и на цяла България. Чърчил е искал България да се раздели и да се постави под управление на съседите. Това ли искат националните првдатели?
  • 39 дядо Йоцо

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Тебе от Карлуково ли те изтърваха бе гост? Вземи малко книги прочети -какви къщи и земя ти се привиждат?
  • 40 Бай хой

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Всъщ ост последната страна която отмени робството официално е сащ. Направи го првди десетина години. На книга само. Иначе десетки милиони пребивават там и работят без права. Така наречените нелегални емигранти.
  • 41 robin

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "пппппп":

    Суверенна,ама с много нефт!
  • 42 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "289":

    Аз също съм за пазарна икономика ,свободно предприемачество и така нататък..просто ти казвам фактите...но трябва да бъдеш реалист ...няма пазарна икономика ами колониализхм и протекционизъм...либералите в Сащ искат ти да си затвориш нефективното Кремиковци ,но те пък субсидират нефективното американско автомобилостроение в Детройт..искат капиталите и стоките да се движат свободно ,но правят стена пред движението на хоратата..индианците не направиха стена пред Христофор Кооумб ,защо внуците на Колумб праавят стена пред латините..

    Коментиран от #48

  • 43 мразещ фащ

    8 4 Отговор
    до коментар 2 от Сссерем-твоят Дончо се канеше и на Кимчо но Кимчо с едно кроше му завря устата където трябва така че
  • 44 Доктора

    7 3 Отговор
    Как не разбирате -разбирачи,че на Тръмп му правят клопка за да го махнат хората на Хилари. Ако затъне в южноамериканските джунгли американският войник ще бъде шляпан с индиански мъдури по задника..никакъв шанс нямат в латино-партизанската война ,която смятат да запалят...резултатът ще бъде :импичмънт за перуката,ако е толкова наивен да им се хване на въдицата.
  • 45 мразещ фащ

    5 1 Отговор
    до коментар #28 на ДЕПУТАТ от позитано 28-Наи напред идете да научите география и история при гробарката Караянчева
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 дали е вярно

    2 0 Отговор
    Казват че Гаидата бил мелез ли метис ли кой ли са баща му и маика му дали знае
  • 48 jfork

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Ех, Хасане ... Със стена не се спори. Както и с 289. На тези колкото и факти да им поднасяш за тях не важи правилото "когато фактите говорят, боговете мълчат". За тях важи правилото "когато Ние говорим и Бог мълчи, а пък някакви си факти? А те са нищо".
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    казваш,,....африканците ще са в Европа...,,,...Ми то първите хора са дошли от ТАМ!!!Защо не и ВТОРИТЕ ,,хора,, пак да са оттам...
  • 51 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    В Африка също гладуват и измират от глад..що ги демократизират??само тия които имат петрол ли имат нужда от демокрация??
  • 52 Груьо

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Стига с тези заучени тъпотии моля, кои държави не са били аграрни по това време? Въпреки двете национални катастрофи, българите бързо са се възстановили икономически. След 1944 започва насилственото ограбване на имуществото и вкарване в ТКЗС, колхози и други комунистически дивотии

    Коментиран от #56

  • 53 Български офицер

    3 9 Отговор
    иЗБИЙТЕ " до крак " , КОМУНИСТИТЕ на МЪДУРКО ........!!!
  • 54 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    помните ли Тръмп какво заяви,,,НЯМА ДА ВИ КАЗВАМЕ КАК ДА ЖИВЕЕТЕ,,!!!!Само , че ТРЪМП е едно ,а дълбоката държава---другоооо...Само погледнете правителствения квартал във Вашингтон колко масонски,езотерични символи има,а за банкнотата от символа на ,,империята на долара,, да не говорим!!!!тръпки да те побият....битката се води в сащ,но ,,отеква,, навсякъде по света....може и с много кръв...
  • 55 а защо

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    никой не се притеснява, че и в българия хиляди преждевременно умират от недохранване и недолекуване и милиони емигрират. Явно ние сме трета категория хора за разлика от венецуелците. Защо никой от нашите „приятели” не се е загрижил за нас. А, сетих се, нямаме петрол.
  • 56 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Груьо":

    дааааа,и от ТАЗИ ИЗОСТАНАЛА АГРАРНА СТРАНА /на мандри!!!/ направиха СРЕДНО РАЗВИТА ПРОМИШЛЕНОАГРАРНА Д Ъ Р Ж А В А/даже умножиха мандрите!!!простак/....А ВИЕ!!!! пак ни направихте аграрна/за чужда изгода!!!/....е и за награда туристическа/СЛУГИНСКА!!////....За благодарност да ни ритат по главите!!!!ТЕ ТОВА И ПРАВЯТ!!!
  • 57 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    -ПО Хайтов-...,,едно време в ония потури имаше мъдури,а сега -в тия дънки---трънки,,....Да си спомним българите с мъдури-запазили БЪЛГАРИЯ.
  • 58 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "289":

    ДЪРЖАВНО И СОЦИАЛНО ОТГОВОРНАТА ,ИСТИНСКА ИКОНОМИКА ---ПРОСТАК....Затова и станахме 9 милиона.....а сега сме гето до гето около 4 ГОЛЕМИ ГРАДА.
  • 59 Джони

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    А ти наистина ли си въобразяваш че като драскаш глупости заучени в аонсу правиш впечатление бе калтак червендалест..
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Грую

    2 2 Отговор
    Американците имат армия,а Мадуро петрол, а явно и мъдури за да отправя към тях такива заплахи!
  • 62 Bubbles

    5 1 Отговор
    Оня от горе гледа и дава всекиму заслуженото.
    Краварите рано или късно ще си го получат за всичката помия която изляха и за всички деца и невинни хора които избиха през годините по света под маската на "ОСВОБОЖДАВАЩИ" "МИРОТВОРИТЕЛНИ" операции и т.н.
    Въпрос на време е да да си платят сметката за всичкото зло което са сторили на света!

    Коментиран от #63

  • 63 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Bubbles":

    остави тая работа...,,оня..,,,точни от долара ни КАЗВА нещо...прочети го.
  • 64 Ей пич

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сссерем":

    Няма ли да се спреш, че ми ставаш супер досаден и смешен, имаш 28 -(минуса), кого се опитваш да заблудиш, не гледаш ли, че не ти се получава?
  • 65 Мерси за помоща, дръж си я

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сссерем":

    Както ни се отблагодариха с бомбардировка над София нали, много си долен и противен...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чемшир Гербов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Колкото Русия я Крим
  • 68 Сирил

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "а стига бе...":

    Тия дето са под прага на бедността имат 2 пъти по- големи доходи от средния доход в Русия.Статистиката е за САЩ ако направим сравнение със света бедните американци ще са богаташи сравнени с много други държави .Напримвр в Китай ,около 370 млн живеят с под 2000$ на година. Във Венецуела човек трябва да има въображението на Стивън Кинг за да си представи беднотията.
  • 69 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пппппп":

    ти забрави,ли как се намесиха руснаците в суверенна Грузия???
  • 70 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    попитай чехите как се намесиха ВОЕННО руснаците в суверенна Чехословакия в не толкова далечно минало!
  • 71 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    че нали до сега бяха оставени на мира бре-резултата е поредния ГЛАДОМОР-руското изобретение.
  • 72 na aMerikanskite politici u guza

    0 0 Отговор
    Ametikancite gi upravlqvat Lumpeni idioti. Kato nashenskite upravnici,slaboumni oligofreni i prestupni Mutri.