Отидете към основна версия

2 402 8

Мей: БРЕКЗИТ ще е по план

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер е доволна от разговорите с ЕС

Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че е провела конструктивни разговори с лидерите на ЕС, съобщи The Telegraph.

Мей е настояла, че са необходими промени в споразумението за предпазен механизъм за Ирландия, които трябва да са правно съобразени. Тя заяви, че с председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер са се съгласили да продължат разговорите.

Мей заяви, че е провела сериозен разговор с председателя на ЕП Доналд Туск. През вчерашния ден той имаше скандални изказвания за британците, които искат излизане от ЕС без споразумение. Според нея във Великобритания всички са смаяни от неговите изказвания.

След срещата самият Туск заяви, че на този етап няма изгледи за пробив в преговорите. Все пак Мей заяви, че планира да извади Великобритания в ЕС в планирания срок до 29-ти март.

Ръководителят на групата за Brexit Ги Верхофстад заяви, че Великобритания разбира нуждата от механизъм за Ирландия. Според него промените в споразумението трябва да бъдат отразени в политическа декларация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: