Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 13:20 2 766 4

Брекзит може да е атомна бомба за всички

  • великобритания-
  • брекзит-
  • малта

В Малта са притеснени от преговорите с ЕС

Брекзит може да е атомна бомба за всички - 1
Снимка: Shutterstock

Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение ще бъде атомна бомба за всички. Това заяви министърът на финансите на Малта Едуард Сциклуна, цитиран от Bloomberg.

Според него британският премиер Тереза Мей не се вслушва в твърденията, че нейните действия са твърде рискови.

„Авантюризмът никога не може да се прогнозира. Човек може да се подхлъзне и останалото е история“, заяви Сцикулина.

Вече излязоха икономически данни, според които растежът на британската икономика през миналата година е бил най-слабият от шест години насам.

Управителят на Английската централна банка Марк Карни ще представи „рисковете за перспективата“, а Мей ще поиска от британския парламент да я подкрепи, за да протака преговорите до последно. Великобритания се очаква да напусне ЕС на 29 март с или без споразумение.

Лейбъристите настояват за окончателно гласуване на Брекзит до края на месеца, но на този етап те трудно ще получат подкрепа по въпроса.

В момента британските депутати настояват за ново законодателство, което да е насочени срещу излизането на ЕС без споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    9 9 Отговор
    Не бойте се бе, нищо няма да стане като напуснат англичаните ЕС. Ще минат 2-3 години, после нов референдум за членство в ЕС и ще ги приемем.
  • 2 Левски

    13 5 Отговор
    след две-три години Путин ще разтури Европейския съюз А след още шест-седем мисля да разтури Щатите! който е тръгнал с оръжие срещу Москва или се е самоубил или бял ден не е видял!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 американoсран

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    или е отровен с новичок xaxaxaaaa
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.