Отидете към основна версия

2 062 4

Великобритания се изправя пред риска от избори

  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит-
  • тереза мей

Депутатите ще трябва да избират между предложението на Мей и алтернативата за мек Брекзит

Снимка: БГНЕС/EPA

След като депутатите смачкаха сделката за Брекзит, Великобритания се изправя пред изборен риск, пише The Times.

Мей чертае планове за последен опит да прекара сделката си през Долната камара на британския парламент. Тя категорично им заяви в петък, че след като отхвърлиха за трети пореден път нейния план за Брекзит, ще трябва да приемат общи парламентарни избори.

Докато в пленарната зала на британския парламент отхвърляха предложението на премиера, на площада пред Уестминстър хиляди привърженици на Брекзит се събираха. 34 консерватори не се вслушаха в молбата на своя премиер да „се възползват от последната възможност и да дадат своята гаранция за Брекзит, като гласуват за споразумението за напускане. Противниците бяха с 58 души повече.

Сега "Даунинг Стрийт" чертае планове за последен опит да прекара сделката през „иглени парламентарни уши“. Депутатите ще трябва да избират между предложението на Мей и алтернативата за най-мек Брекзит.

Ако и това се провали, правителство почти със сигурност ще настоява за дълъг Брекзит. Това ще означава, че Обединеното кралство ще участва и в майските избори за Европарламент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: