Отидете към основна версия

3 221 10

Французин бе осъден на смърт

  • индонезия-
  • французин-
  • смърт-
  • наркотици-
  • осъден-
  • феликс дорфин

Индонезия има едни от най-строгите закони за наркотици

Снимка: Shutterstock

Индонезийски съд осъди французина Феликс Дорфин на смърт за контрабанда на наркотици - изненадваща присъда, след като прокурорите поискаха 20-годишна, предаде АФП.

35-годишният Дорфин е арестуван през септември, носейки куфар с около три килограма екстази и амфетамини на летището в Ломбок, ваканционен остров до Бали, където е обикновена практика чужденци да се арестуват по обвинения в наркотици.

Индонезия има едни от най-строгите закони за наркотици в света - включително смърт чрез разстрел за някои трафиканти на наркотици и в миналото е известна с екзекуция на чужденци. Въпреки че прокурорите обикновено не пледират за смъртно наказание, индонезийските съдилища са известни с това, че надхвърлят в отсъжданите присъди техните искания, допълва БГНЕС.

Председателят на съдебното жури Иснурул Сиамсул Ариф е посочил участието на Дорфин в международен синдикат за разпространение на наркотици и количеството наркотици, които той е притежавал като утежняващи фактори. "Действията на подсъдимия потенциално биха могли да нанесат щети на по-младото поколение", заяви Ариф. Индонезия не е екзекутирала никого от 2016 г., но редица чужденци все още са в затвора, осъдени на смърт, между които британска баба с контрабанда на кокаин и французина Серж Атлауи, осъден на смърт през 2007 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини