Отидете към основна версия

2 576 23

САЩ са готови да преговарят с Иран

  • сащ-
  • майк помпео-
  • иран

Майк Помпео заяви, че иска преговори без предварителни условия

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от KCМО.

Според него иранският върховен лидер Али Хаменей трябва да приеме възможността за преговори. Ирански представители вече заявиха, че не са доволни от предложението за преговори със САЩ.

„Хаменей трябва да реши, че Иран трябва да стане нормална държава и част от общността на народите. Там не може постоянно да заплашват с оръжие и да са най-големия поддръжник на тероризма.

Ако те вземат това решение, президентът Тръмп вече заяви, че е готов да говори за възможния преход. Готови сме на среща с тях без предварителни условия и се надяваме те да направят същото“, заяви Помпео.

През тази седмица иранският външен министър Мохамед Зариф заяви, че в Иран са готови да започнат преговори за ракетната си програма, ако САЩ прекратят износа на оръжие за Близкия Изток. Сега обаче той потвърди позицията, че страната му няма намерение да преговаря по тази тема.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Иран обвини САЩ в икономически тероризъм

    Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф отново разкритикува "икономическия тероризъм" на САЩ, наложили санкции на Техеран ...
    18.07.2019
    1 738
    10
  • Иран с огромно условие за САЩ

    Министърът на външните работи на Иран Мохамед Зариф намекна, че е възможно да се стигне до преговори за ракетната програма на неговата страна, съобщи ...
    16.07.2019
    13 437
    30
  • Тръмп започнал конфликта с Иран заради Обама

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е извадил страната си от споразумението за ядрената програма на Иран, защото тя е била сключена от Барак Обама. Това п ...
    14.07.2019
    3 749
    14