Отидете към основна версия

2 263 6

Трус в американското разузнаване

  • разузнаване-
  • сащ-
  • оставка-
  • доналд тръмп-
  • дан коутс

Нова оставка във Вашингтон

Снимка: БГНЕС/ EPA

Шефът на американското разузнаване подаде оставка заради несъгласие с действията на Доналд Тръмп и спорове с президента, предадоха американските медии. Това е поредна оставка в мандата на Тръмп.

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс е решил да се оттегли от поста си. Американският президент съобщи в Туитър, че Коутс ще освободи поста в средата на август. Тръмп номинира за негов заместник конгресмена от Тексас Джон Ратклиф.

Като директор на Националното разузнаване, ролята на Коутс е да наблюдава работата на всички 17 разузнавателни агенции на САЩ, включително и ЦРУ. Коутс и Тръмп имаха разминавания в позициите си за предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ, ядрената сделка с Иран и опитите за сближаване със Северна Корея.

Американският президент често подлагаше на критики разузнаването. Наскоро се стигна и до скандал заради това, че президентът Тръмп не е информирал шефа на разузнаването как е протекла срещата му с руския президент Владимир Путин при закрити врата.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини