Last news in Fakti

29 Юли, 2019 16:10 2 258 6

Трус в американското разузнаване

  • разузнаване-
  • сащ-
  • оставка-
  • доналд тръмп-
  • дан коутс

Нова оставка във Вашингтон

Трус в американското разузнаване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шефът на американското разузнаване подаде оставка заради несъгласие с действията на Доналд Тръмп и спорове с президента, предадоха американските медии. Това е поредна оставка в мандата на Тръмп.

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс е решил да се оттегли от поста си. Американският президент съобщи в Туитър, че Коутс ще освободи поста в средата на август. Тръмп номинира за негов заместник конгресмена от Тексас Джон Ратклиф.

Като директор на Националното разузнаване, ролята на Коутс е да наблюдава работата на всички 17 разузнавателни агенции на САЩ, включително и ЦРУ. Коутс и Тръмп имаха разминавания в позициите си за предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ, ядрената сделка с Иран и опитите за сближаване със Северна Корея.

Американският президент често подлагаше на критики разузнаването. Наскоро се стигна и до скандал заради това, че президентът Тръмп не е информирал шефа на разузнаването как е протекла срещата му с руския президент Владимир Путин при закрити врата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    34 4 Отговор
    Еми правете си изводите. 17 агенции за разузнаване. С какво ли се занимават тия момчета. Сега ми е ясно как по дяволите измислят всички тия интриги и провокации по света. Та те са сума ти сган. И мани ми са най доброто което тяхното образование произвежда. Егати протестите в Хонконг. Егати Украйна.
  • 2 Румяна Костова

    18 3 Отговор
    Работата на директорът на националното разузнаване никк не била лека, той трябвало да наблюдава 17 разузнавателни служби в САЩ и да докладва на президента, а той, Дан Коутс се е изрепчил на Тръмп да му докладва за разговора си с Путин на 4 очи. Много глупав ход.

    Коментиран от #6

  • 3 az#ЛибераленКрах

    11 3 Отговор
    Тръмп последователно чисти редиците от представителите на блатото!
  • 4 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ТЪРЪТЪРЪП, ПРОВЕРИ ГИ И ДВАМАТА -ДАЛИ НЕ СА ОТ ЕВРЕЙСКО-СЕМИТСКИ-ЦИОНИСТКИ ПРОИЗХОД И РАЗБЕРИ : ЦЯЛАТА АТАКА СРЕЩУ ТЕБ Е ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПИЛИГРИМИТЕ С ВОЖД "КЛИТОРИНТЪН"-"КЛИНТОНРИНТЪН"- " КЛИНТЪН" - "РОЙТЕРС-ЕВРЕУС"- "ХОЛИВУУД -ЕВРЕУС "-Е РЕАЛИКУС. ... !!!-"КОНЦЛЕНТРАНЦИОНУС-ЛАГЕРУС -Е РЕАКТУС А" !!!!!
  • 5 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    17 разведки и с тях--18 РАЗУЗНАВАНИЯ!!!...И все били ,,изненадани,,!!!!А де бе!!!!Май всички каши идват от вас...Че даже и няколко суперкомпютра ползват за РЕАЛНА РЕАЛНОСТ/моделират ситуации в реално време с огромен брой променлив и ТТданни на реални политици,лидери и хора от по-ниски рангове....
  • 6 ЦРУ отвътре

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Как ни липсва Андрей Гуляшки- да напише роман за разузнавача Румяна Костова ( разбира се с литературен псевдоним Емилия Боева). Бестселър!