Отидете към основна версия

12 154 16

Шофьор уби трима, докато снима на живо във Фейсбук (ВИДЕО)

  • шофьор-
  • румъния-
  • катастрофа-
  • фейсбук-
  • трагедия-
  • автомобил

Водачът се опитал да избяга, но бързо бил арестуван

Снимка: Shutterstock

Трима души загинаха в градината си, след като мъж, който предавал на живо в социалните мрежи бързото си шофиране на спортна кола, загубил контрол над автомобила и излязъл от шосето в Източна Румъния.

Жертвите са бременна жена, нейното 3-годишно дете и 79-годишната баба на детето. Пострадал е още един човек, който се намирал в градината. Инцидентът е станал в неделя в село Вакарени на 250 километра източно от Букурещ.

39-годишният шофьор и един пътник също са били ранени. Водачът се опитал да избяга, но бързо бил арестуван. Според румънски медии той бил употребил алкохол. Заподозреният предавал на живо във Фейсбук бързото си шофиране чрез камера, монтирана в автомобила.

Видеосподелянето на опасно шофиране в социалните мрежи се превърна в честа практика в балканската страна и причини няколко инцидента. През май 2018 г. осем румънски работници и техният шофьор загинаха в съседна Унгария, след като връхлетяха върху товарен камион в насрещното движение, докато водачът говорел пред камера. Румънското правителство заяви, че възнамерява да приеме извънредно постановление, което драстично ще увеличи глобите за хора, които използват мобилни устройства, докато карат автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.

Свързани новини

  • Обвиниха шофьора-убиец, снимащ на живо

    В Румъния повдигнаха обвинение за убийство на шофьора, който отне живота на трима души, докато предава на живо във Фейсбук как шофира с висока скорост ...
    13.08.2019
    12 496
    20
Новини по държави: