Отидете към основна версия

5 311 4

Арестуваха собственика на хотела убиец (ВИДЕО)

  • одеса-
  • украйна-
  • хотел-
  • арест

Не е сработила противопожарната аларма

Полицията задържа собственика на хотел „Токио Стар” в Одеса, в който при пожар загинаха 9 души и още 10 бяха ранени. На него ще му бъде предявено обвинение за неспазване на пожарната безопасност в хотела, което е довело до смъртта на 9 души.

Пожарът в хотела в Одеса възникна в петък срещу събота. Лично президентът на Украйна Володимир Зеленски следи разследването.

По време на пожара в сградата са се намирали 200 души. Гостите са избягали от хотела по пижами, като не са успели да си вземат дори най-необходимите вещи. На много хора документите са изгорели.

„Почукаха на вратата. Когато я отворихме в стаята нахлу вълна въглероден окис. Искахме да си съберем най-важните вещи, но нямахме време. Всичко остана вътре. Казват, че вторият етаж напълно е изгорял”, разказва една от пострадалите. По думите на гостите противопожарната аларма в сградата не е работила, а за пожара са предупреждавали като са чукали по вратите на стаите. През това време по коридора бързо се е разпростирал огъня.

„Може да се каже, че бях на най-горещото място, като се има предвид, че през това време съм спал. Беше около 2.00 ч. през нощта и чух викове” Излизаме, излизаме!”. Първоначално не разбрах какво става. Помислих, че има някакъв шум, но като видях тъмния дим веднага станах и се облякох. Нищо не успях да взема със себе си освен шапката с надпис „Одеса””, разказва друг гост на хотела.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Осем души изгоряха в хотел

    Осем души загинаха и 10 са ранени при пожар в хотел в украинския град Одеса, съобщиха от украинската Държавна служба за извънредни ситуации. Огънят ...
    17.08.2019
    1 871
    0
Новини по държави: