Отидете към основна версия

7 851 24

ЕС омекна! Готов е да преговаря с Борис Джонсън

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • ес-
  • еманюел макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че е готов да отложи срока за Брекзит, определен за 31 октомври

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е склонен да отложи датата на излизане на Великобритания от ЕС, пише британският в. The Daily Telegraph.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че е готов да отложи срока за Брекзит, определен за 31 октомври, а Европейската комисия добави, че удължаването на преговорите „със сигурност е възможност“.

Официалното потвърждение за тази информация все още няма, но това е явно смекчаване на позицията на ЕС преди началото на интензивните преговори за излизането на Обединеното кралство от съюза, насрочени за септември.

Предлагайки да разшири преговорите, ЕС възнамерява да отслаби аргументите на британския министър-председател Борис Джонсън. Той продължава да поддържа позицията, че Лондон ще напусне ЕС на 31 октомври, със или без сделка.

От друга страна британските евроскептици смятат, че тази позиция демонстрира паника в Брюксел и стратегията на Джонсън се отплаща.

Британският премиер продължава да настоява за премахване на предпазната клауза за ирландската граница, която според него може да бъде заменена от други „алтернативи“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: