Last news in Fakti

2 Септември, 2019 15:46 1 647 4

Опозицията търси начин да блокира Борис Джонсън

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • ес

Депутати, които искат да спрат Брекзит без сделка, се надяват да прокарат закон за това, след като парламентът се върне от ваканция

Опозицията търси начин да блокира Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски парламентаристи, които искат да спрат Брекзит без сделка, се надяват да прокарат закон за това само за няколко часа, след като парламентът се върне от лятната ваканция, предаде Ройтерс.

Медията се позовава на проект на парламентарно решение, до което е получила достъп.

Депутатите били разделени по въпроса дали да прокарат закона още утре или това да стане в продължение на два дни - утре и в сряда. Парламентът се връща от лятна ваканция утре.

Бунтуващите се срещу варианта Брекзит без сделка депутати планират със закона да заставят премиера Борис Джонсън да поиска от ЕС удължаване на крайния срок за излизане на Великобритания от съюза, ако до определената дата - 31 октомври, той не е постигнал сделка с Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 3 Отговор
    И ще го блокира. Не може един своенравен шут да поведе цялото кралство в пропастта

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Берберинът

    6 3 Отговор
    Като за начало го подстрижете,че с този перчем явно не вижда по-далеч от носът си.
  • 3 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    човек, разбери, че при тия всичко може. Те са си го избрали тоя, значи са по-смахнати и от него. Само ги погледни кви са камерън, тереза и тоя, всичките със психични отклонения, след блеър всичко е шлака, абсолютно безполезни точно като нашите.
  • 4 Къде

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    видя пропаст? Просто Англия избра да играе с Говедоландия срещу Европа! Това не е новина.
Новини по държави: