Отидете към основна версия

1 610 13

Мислят как да свалят Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • импийчмънт-
  • президент

Политически трусове във Вашингтон

Снимка: БГНЕС/ EPA

Водената от Демократичната партия Съдебна комисия в Камарата на представителите гласува да бъде продължено разследването на президента на САЩ Доналд Тръмп, предава Reuters.

По този начин демократите се приближават до съдебно решение, с което да предизвикат препоръка за подвеждане под отговорност на президента, т.нар. процедура по импийчмънт. 41-членният състав прие резолюция, която му позволява да определи изслушванията като процедура за импийчмънт, да подлага свидетели на по-агресивни разпити и да ускори темпото на разследванията.

С тези нови процедури ще започнем следващата седмица агресивна поредица от изслушвания, разследващи твърденията за корупция, възпрепятстване и злоупотреба с власт срещу президента, каза председателят на Съдебната комисия на Джеролд Надлер. Представителят на републиканците в комисията, Дъг Колинс заяви обаче, че тази резолюция само демонстрира правомощията, с които тя разполага.

„Тези правила не са нови. Всичко това цели да те накара да повярваш, че се случва нещо повече от това, което наистина става“, заяви той, предаде агенция "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини