Отидете към основна версия

7 129 132

Макрон: Предпочитам африкански мигранти пред български банди

  • франция-
  • българи-
  • еманюел макрон

Френският президент със спорно интервю

Снимка: БГНЕС/EPA

Предпочитам мигрантите от Гвинея и Кот Д'Ивоар пред бандите от България. Това заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю пред дясната медия „Вальор актюел“.

Държавният глава заяви, че е важно да се създадат панелни общества. Думите му за предпочитание към африканските мигранти пред българските групи обиколиха френските медии.
Той уточнява, че има в предвид квотите за легална икономическа миграция от африкански страни. Той смята, че те попълват нископлатени работни места.

„Предпочитам да имам законна, регистрирана и основана на квоти миграция, от колкото хора на нерегистрирана работа. Предпочитам легални мигранти от Гвинея и Кот Д'Ивоар, от колкото българи и украинци с техните нелегални канали“, заяви Макрон.

Според експерти с тези думи Макрон търси път към десните избиратели. Правителствени източници обявиха, че интервюто има за цел да проведе диалог с французите от всички политически групи.

Макрон е засегнал и въпроса с украинските мигранти. Украинското министерство на външните работи вече е привикало френския посланик за обяснение.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: