Отидете към основна версия

2 032 13

Северна Македония не вижда алтернатива в Русия

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • русия

Започна заседание на междуправителствена комисия между двете страни

Снимка: БГНЕС/EPA

Възобновяването работата на междуправителствената комисия между Северна Македония и Русия не е сигнал към ЕС. Това заяви македонския премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Македонският президент увери, че страната му не търси алтернативи в Русия и Китай. Самият той заяви, че единствен вариант за страната му е членство в НАТО и ЕС.

„Заседанието на комисията не е скрито послание. Това е израз на желанието за повишаването на стандарта на гражданите. Искам да постигнем стремежите на нашата страна. Вярвам, че това може да стане успоредно с постигането на икономически просперитет“, заяви Заев.

Северна Македония очаква определяне на дата за започване на преговори по време на следващата среща на върха на ЕС. Заев заяви, че решение за заседание на комисията е взето още преди две години.

Той призна, че до сега икономическото сътрудничество на неговата страна с Русия не е било на високо ниво и сега се търси възможност за ново партньорство. Припомни, че със страната си сътрудничат още Франция, Германия и Холандия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: