Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 20:50 925 1

ЕС да покаже отговорност към Северна Македония и Албания

  • ес-
  • албания-
  • северна македония

Йоханес Хан подкрепи двете страни

ЕС да покаже отговорност към Северна Македония и Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да демонстрира принципи на партньорство и отговорност. Това заяви европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, цитиран от Financial Times.

Според него решението за отлагане на даването на дата за преговори със Северна Македония и Албания не е било правилно. Той смята, че това е станало в момент, в който ЕС се опитва да стане глобален играч.

„Ние трябваше да демонстрираме принципа на партньорство и отговорност. Ние винаги се позоваваме на тях и разчитаме на тях.

Северна Македония постигна важно споразумение с Гърция. Мисля, че отлагането на даването на дата беше незачитане на труда, който ЕК положи през последните години“, заяви Хан.

Той заяви, че след новината сръбският президент Александър Вучич е заявил, че не вижда причина за продължаване на преговорите с косовското правителство.

Франция настоява въпросът за разширяването да се разгледа след реформиране на идеята за разширяване.

Европейски представители вече обявиха недоволство от това решение. Северна Македония и Албания и може да получат дата за преговори на следващата среща на върха.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 horh

    0 0 Отговор
    Да не ви плаша ,ама ЕС може да ви покаже един голем шпек!
Новини по държави: