Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 10:58 1 422 2

В Скопие се скараха за пари

  • стево пендаровски-
  • северна македония-
  • бюджет-
  • зоран заев

Остри спорове между управляващи и опозиция по бюджета на Северна Македония

В Скопие се скараха за пари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С размяна на остри реплики започна вчера обсъждането на бюджета за 2020 г. в парламентарната комисия за финансиране и бюджет, пише в. "Независен весник". Обсъждането започна с изложение на министъра на финансите Нина Ангеловска, която заяви, че бюджетът е скроен реално и цели инвестиране в човешкия капитал и задържане на най-добрите специалисти в страната.

Според опозицията обаче бюджетът е популистки. Те твърдят, че ако вместо в капитални проекти се инвестира в "псевдорешения" като увеличаване на заплатите, това ще предизвика дългосрочни сътресения в бюджета. Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ обяви, че ако спечели изборите през април догодина, ще направи ребаланс на бюджета.

В. "Слободен печат" съобщава, че обсъжданията на бюджета продължават. Вестникът посочва, че бюджетът за следващата година ще бъде в размер 3,615 милиарда евро и е базиран на прогнози за икономически растеж от 3,8 процента от брутния вътрешен продукт и бюджетен дефицит от 2,3 процента. "Слободен печат" уточнява, че обсъжданията в комисията по бюджета ще продължат 10 работни дни, след което той ще бъде внесен в пленарна зала.

Президентът Стево Пендаровски заяви, че държавата трябва да защити работниците, за да останат в страната, пише в. "Нова Македония". В разговор при посещение в Съюза на синдикатите Пендаровски каза, че успешната икономика и развитието на страната са тясно свързани с уреждането на трудовите отношения и устойчивата трудовоправна рамка за работниците.

В Скопие се скараха за пари

Той каза, че е първият президент, посещаващ Съюза на синдикатите, което е "срамно за държавата", пише "Нова Македония".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е така е

    3 0 Отговор
    Ако не се скара за пари ще се скарат за мнооооого пари. Нали и те са като нашите всеки иска да лапне повече пари.
  • 2 Brat

    0 0 Отговор
    Наш'те за пари убиват.
Новини по държави: