Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 18:02 1 380 7

Северна Македония чака дата от Франция

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • франция

Стево Пендаровски разговаря с Еманюел Макрон

Северна Македония чака дата от Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, каза че все още не е уточнена дата за започването на преговори с ЕС, съобщи Нова Македония.

Македонският президент днес разговаря с френския президент Еманюел Макрон. Според него двамата са провели открит и динамичен разговор.

Франция вече е внесла предложения за изменения в методологията по европейско разширяване. Макрон настоява за тази реформа преди да даде съгласие за стартиране на преговори със Северна Македония.

„Очаква се през следващите два месеца да приключат коментарите на другите държави. Тази методология може да бъде приета през следващите няколко месеца“, заяви Пендаровски.

Макрон е заявил, че решение за стартиране на преговори може да бъде постигнато през май на срещата на върха в Загреб. Самият той е уверил, че не е планира алтернатива за пълното членство на балканските държави.

Президентът на Франция е уверил, че промените няма да имат общо със Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жожобата

    4 2 Отговор
    В Прилеп имат ли вече градски транспорт или още се придвижват с маршрутки във втория по големина град? Как са български ТЕ 34 имат ли пари да ги поддържат?
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    3 1 Отговор
    6-ти септември, за присъединяване с България.

    Коментиран от #7

  • 3 насрочена е

    2 1 Отговор
    30 февруари.
  • 4 месара

    3 2 Отговор
    писна ми от тия македонци и гърци, едните с измислена държава, другите винаги искащи помощи!
  • 5 Арим

    4 0 Отговор
    Чакат,ама във френският календар нямало дати,само спомени!
  • 6 цоци

    1 0 Отговор
    В Македония живеят хора които не искат нито да са българи нито гърци нито сърби, а най малко искат да са албанци! Всеки един от съседите им иска нещо - ние народността, гърците- името на държавата и знамето им, албанците - земята, а сърбите - религията!
    Затова да не се изненадваме защо в Македония ни мразят!
  • 7 цоци

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ха ха ха! Те българите избягаха от България - тук останаха само роми (цигани), турци, власи, арменци и евреи, а ти искаш македонците да дойдат тук! Да не са луди?!
Новини по държави: