Отидете към основна версия

2 036 8

Макрон: ЕС промени ли нещо за сърбите

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • сърбия

Френският президент настоява за реформа

Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е против отваряне на преговори за членство в ЕС преди реформиране на процедурата по присъединяване съобщи France 24.

Според него Франция не е единствената страна, която се противопоставя на подобно решение. По-рано страната блокира даването на дата за преговори с Албания и Северна Македония.

„Смятам, че процедурата по преговорите е твърде бюрократична. Можете да попитате сърбите, дали нещо там се е променило, след като започнаха преговори? Мисля, че няма подобно нещо. Мисля, че преди всяко следващо отваряне на преговори, трябва да има реформа на процедурата“, заяви Макрон.

Според него с по-голям брой членове, за ЕС ще е трудно да функционира. Той подкрепи закрепването на Западните Балкани към Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сърбия почти завърши "Турски поток"

    Сърбия почти е завършила строителството на газопровода "Турски поток" на своя територия, съобщи сръбският президент Александър Вучич на срещ ...
    04.12.2019
    2 418
    20
  • Тръмп се ядоса и на Макрон

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп негативно е възприел коментара на френския лидер Еманюел Макрон, че "НАТО е в мозъчна смърт", съобщава Axios ...
    02.12.2019
    5 651
    11
Новини по държави: