Отидете към основна версия

2 895 6

Лоши новини за Тръмп

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • правна комисия

Шансовете за свалянето му от власт са почти нулеви

Снимка: БГНЕС/ EPA

Контролираната от демократите Правна комисия на Камарата на представителите одобри повдигнатите обвинения в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследването от президента Доналд Тръмп.

Комисията подкрепи и второто обвинение, според което Тръмп е възпрепятствал Конгреса при разследването на скандала в Украйна, като е наредил на служителите на администрацията да не съдействат при разследването за импийчмънт.

Това прави практически сигурно, че той ще стане третият в историята американски президент, предложен за отстраняване от длъжност. На практика обаче Тръмп много трудно ще бъде свален от власт, като според "Ройтерс" шансовете са "близки до нулата".

Причината е, че процедурата по импийчмънт ще бъде изпратена до Сената, който е контролиран от републиканци. Белият дом критикува остро днешното решение на Правната комисия на Камарата на представителите. В горната камара на Конгреса мнозинство имат републиканците и е почти невъзможно Сенатът да намери президента за виновен, с което той да бъде отстранен от длъжност.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини