Last news in Fakti

23 Декември, 2019 12:41 4 232 12

Тръмп блокирал военната помощ 90 мин. след разговора със Зеленски

  • импийчмънт-
  • украйна-
  • сащ-
  • володимир зеленски-
  • доналд тръмп-
  • разговор

Нови разкрития за действията на Тръмп

Тръмп блокирал военната помощ 90 мин. след разговора със Зеленски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп е блокирал военната помощ за Украйна едва час и половина след телефонния си разговор с президента Володимир Зеленски, разкри „Гардиън“.

Именно около този разговор се върти разследването срещу американския държавен глава. Тръмп е обвинен, че е оказал политически натиск над Зеленски, за да започне разследване срещу политическия му противник във Вашингтон Джо Байдън.

Британското издание разкри (позовавайки се на електронни писма), че Тръмп е дал заповед да се блокира военната помощ за Киев 90 минути след края на разговора със Зеленски. Самият Тръмп отрича да е давал ултиматум на Зеленски или да е искал нещо в замяна.

Разузнавателни експерти в САЩ посочват, че президентът е подложил на натиск чуждестранен лидер, в замяна на жизненоважната военна помощ. Украйна води военни действия срещу Русия, която през 2014 година незаконно анексира Крим. Критиците на Тръмп наричат това заплаха за националната сигурност на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    28 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "президентът е подложил на натиск чуждестранен лидер, в замяна на жизненоважната военна помощ"

    Че това си е начин на работа на американските президенти. Тръмп нито е първи, нито ще бъде последен.
  • 2 onq s konq

    11 14 Отговор
    Браво Дони. Мачкай хохолските корумпета.
  • 3 az#ЛибераленКрах

    45 6 Отговор
    "...жизненоважната военна помощ. Украйна води военни действия срещу Русия, която през 2014 година незаконно анексира Крим....", тези три лъжи са напълно достатъчни, за да стане ясно в каква тотална безизходица са либералглобалистите и техните слуги от Дем. партия в САЩ.... Та да развенчаем митовете: 1. Ако помощта е била жизнено важна за Киев и Киев не я е получил, то сега Киев трябваше да е капитулирал, нали? А той не е! 2. Ако Киев водеше военни действия срещу Москва, то отдавна над Радата щеше да се вее руския флаг. А той не се вее там, нали? 3. Ако Крим беше незаконно анексиран от РФ, то там сега ситуацията щеше да бъде подобна на тази в Афганистан, Ирак, Либия или Косово например, а в Крим и една пушка не пукна и не е пукнала от 2014г. та и до днес, нали?
    Е, усетихте ли как се опитват да ви манипулират, а?

    Коментиран от #10

  • 4 русская сволочь

    5 23 Отговор
    И за руската свиня има Коледа
  • 5 Ким Чен

    9 3 Отговор
    Следващия тест на Северна Корея ще е с кодовото име тука има,тука нема и след него територията на САЩ ще е пустиня от радиоактивна пепел.

    Коментиран от #11

  • 6 РазследванеКорупция

    15 2 Отговор
    Демокрацията показа, че не може просто така да искаш да разследваш корупция с/у някого ... може да се разследват за корупция само хора, които не са от "нашите" ... всичко друго е незаконно :) Тръмп показа на цял сят каква е демокрацията, за която слушаме десетилетия, адски двулична, лицемерна и безпринципна ... всичко се случва само и еднствено в името на капитала.
  • 7 до русская сволоч

    3 3 Отговор
    за всеки може да има Коледа, помисли- с празна кратуна може ли?
  • 8 Иван

    3 1 Отговор
    Нацистката еврейска Хунта води военни действия срещу етническите руснаци в Украйна,а не срещу Русия......опълчете се малко на Синагогата,не бъдете толкова послушни.
  • 9 Гошо

    2 0 Отговор
    Кво нещо са рублите Как спряха доларите за Украйна
  • 10 Пако

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "az#ЛибераленКрах":

    Усетихме но,петима Идиоти още не са,и са
    ти сложили минусиииииииииии...,.......
  • 11 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ким Чен":

    Хахахахаха...не знаех че консумацията на пресни глухарчета влияе халюциногенно...а като антидот опита ли балирана люцерна( народна рецепта от планината Даедеоксан)
  • 12 Румяна Костова

    3 2 Отговор
    Видиш ли укрaинeц /укрaинкa/ - ''бoй'', ceкc и ''ритници'' в зaдникa дoкaтo ти oтмaлeят крaкaтa!! Видиш ли руcнaк /руcкиня/ - ''бoй'', ceкc, ''ритници'' в зaдникa и мaлкo прeди дa ти oтмaлeят крaкaтa бягaй бързo в oбрaтнa пocoкa!! Тoвa ca двa cкaпaни нaрoдa, кoитo ce прaвят нa нaй-гoлямитe тaрикaти нa плaнeтaтa, нo прeд нac бългaритe и тук в Бългaрия мoгaт caмo дa гo прaвят кaтo Чeрнoмoрcки бриз и дa гo пoдухaт, нo в oбрaтнa пocoкa...