18 Декември, 2019 08:10 1 602 12

Гласуват за импийчмънт на Тръмп

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • преврат-
  • нанси пелоси-
  • доналд тръмп-
  • президент

Според Тръмп се прави опит за преврат

Гласуват за импийчмънт на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси съобщи, че долната камара на Конгреса ще гласува в пленарна зала по основанията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

"За жалост фактите ясно показват, че президентът е злоупотребил със служебното си положение за своя лична и политическа изгода и е възпрепятствал работата на Конгреса с настояването си да не му се търси сметка и да е над Конституцията и над американския народ. В Америка никой не е над закона", се казва в изявление на Пелоси.

Днес Камарата на представителите ще осъществи едно от най-сериозните правомощия, които му дава Конституцията на САЩ и ще гласува за приемане на две основания за импийчмънт на президента на САЩ, добави тя, призовавайки конгресмените да присъстват.

Доналд Тръмп отправи остро предупреждение към демократите, заявявайки, че ако задействат процедура за импийчмънт срещу него, "ще обявят война на американската демокрация". В писмо до председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси Тръмп нарече опитите за импийчмънт "незаконен преврат" на една партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    13 0 Отговор
    В някои страни се опитват да правят преврат с военни ,в други с улични демонстрации ,в трети с прокуратура а в Сащ с Конгреса

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Безкомпромисно

    5 0 Отговор
    На демократите само фостата!
  • 4 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Може и с ли Осуалд.
  • 5 Два цвята Жълто

    4 0 Отговор
    Във Франция "жълтите жилетки" воюват за демокрация,а в САЩ и Великобритания "жълтите глави" воюват против демокрацията!
  • 6 Нищо особенно

    4 2 Отговор
    Импичмънта няма никакви правни последици а само морални. Дори и след него Тръмп ще си е президент, със оцапан имидж.
  • 7 Безкомпромисно

    7 0 Отговор
    На Нанси Пелоси целия Детройт да и се изреди с кожени палки да я тупат по муцуната!
  • 8 ГоСт

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Повечето от тук подвизаващите се тролеи не са наясно със себе си, тръгнали да коментират процедурата на импийчмънт.В долната камара номерът ще мине, щото е доминирана от демократи, ама в горната-нъцки...разбра ли Асане. А Америка отдавна не е имала такъв президент-каквото обеща-го изпълнява....дай боже повече като него.Все пак, съжалявам че не стана Хилъри президент-досега да е направила от тиквата на Ердоган гумена топка....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 rаи

    10 1 Отговор
    Ако въобще в БГ някой си прави труда да следи и информира точно какво ставав Америка ще види, че Тръмп е един от най-добрите президенти в последните десетилетия на САЩ. Икономиката, безработицита, данъците, международните сделки, енергията, сигурността по границите и още много други неща са в пъти по-добре от времето на корумпирания Клинтън, медийното чучело Обума, и посредствения Буш младши. Ползва се от безпрецедентна подкрепа на 100% от републиканците и е изключително мразен от демократите защото им "вади кирливите ризи" и показва на американците колко са корумпирани.
    Импийчмънт няма, а ще се приеме на "първо четене" в конгреса, а след това истинското гласуване в сената ще пропадне мизерно и глупаво.
    Социалистите ( Демократи ) , наподобяващи по-скоро комунисти в Америка просто попаднаха на човек, който не е политик и не разбира много от " Political correctness", а гледа на Америка като бизнес фирма, която да заработи по-добре и не го интересува НАТО, Китай, Канада, Германия, ЕС и т.н. Човека работи само и единствено за доброто на страната си и резултатите са на лице.
    Естествено ако гледате крайно лeвите CNN, MSNBC, NY Times, Washington Post, Young Turks и всички самозабравили се холивудски звезди, които нямат представа какво се случва със средностатистическият американец ще останете с впечатлението - "Orange Man Bad"! ;)
    В БГ забелязвам също доста "леви" медии "плюещи" по Тръмп, а предполагам нямат си и напредстава за какво става на въпрос.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Не религиозен

    2 1 Отговор
    Библията казва, че,"Бог е този, който поставя и сваля царе". Тръмп е поставен от Бог, за да се даде шанс на човечеството да се обърне към вечната истина и божествените принципи за живот. На кого това не се харесва? И кой може да се изправи срещу Бог ?