Отидете към основна версия

1 102 12

България подпомага децата в Косово

  • българия-
  • деца-
  • косово-
  • детска градина-
  • христо гуджев

Косово благодари за продължаващата подкрепа от България

Снимка: Shutterstock

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Косово Христо Гуджев и кметът на община Джакова Ардиан Гини подписаха в Прищина споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект „Подобряване на инфраструктурата на детска градина „Ганимете Тербеши“ и благосъстоянието на децата“.

Средствата са в размер на 29 995 лева и са предназначени за реконструкция на централната кухня за детските градини в община Джакова, предадоха от Министерство на външните работи.

Посланик Гуджев подчерта усилията на България за задълбочаване и развитие на всестранното сътрудничество с косовските държавни и общински институции. Проектите от Помощта за развитие са добър инструмент, но следва да търсят и други възможности.

Ардиан Гини благодари за продължаващата подкрепа на българското правителство за косовския народ и изрази увереност в успешната реализация на инициативата, която допринася не само за подобряване на качеството на предоставяните услуги в детските градини, но и ще затвърди отличното отношения на населението към България.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини