Отидете към основна версия

3 031 29

Ердоган: Разузнаването ни работи перфектно

  • турция-
  • либия-
  • реджеп ердоган

С успешните дейности на МИТ Турция получи възможност да може да действа по всички точки на света, каза силният човек в Анкара

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националната разузнавателна организация (МИТ) на Турция играе голяма роля в успеха на трансграничните операции, заяви президентът Реджеп Ердоган, предаде Анадолската агенция.

От 2016 година Анкара извърши три антитерористични операции през границата си в Северна Сирия - "Ефратски щит", "Маслинова клонка" и "Извор на мира".

Ролята на националното разузнаване в разрешаването на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги беше впечатляваща и накара нашата страна да се гордее на международно ниво, заяви Ердоган на церемония по откриването на нова централа на МИТ в Анкара.

По думите на президента "с успешните дейности на МИТ Турция е получила възможност да може да действа навсякъде по света".

"Нашата организация МИТ, която от самото начало на сирийската криза играе активна роля на терен, е положила много голям труд за постигането на успеха на трансграничните ни операции. По същия начин сега тя изпълнява подобаващо полагащите ѝ се ангажименти в Либия", каза Ердоган.

"Искрено вярвам, че тя ще продължи да защитава интересите на нашата държава и народ във всеки един географски район без оглед на граници, разстояние и препятствия", добави той.

Миналата седмица турският парламент упълномощи президента да изпрати войници в Либия в подкрепа на международно признатото либийско правителство в Триполи начело с Файез ел Сарадж.

В интервю за телевизия СиЕнЕн-Тюрк Ердоган заяви снощи, че Анкара е започнала поетапно да изпраща военни в Либия, чиято задача е координация в команден център.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: