Last news in Fakti

6 Януари, 2020 19:10 3 023 29

Ердоган: Разузнаването ни работи перфектно

  • турция-
  • либия-
  • реджеп ердоган

С успешните дейности на МИТ Турция получи възможност да може да действа по всички точки на света, каза силният човек в Анкара

Ердоган: Разузнаването ни работи перфектно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националната разузнавателна организация (МИТ) на Турция играе голяма роля в успеха на трансграничните операции, заяви президентът Реджеп Ердоган, предаде Анадолската агенция.

От 2016 година Анкара извърши три антитерористични операции през границата си в Северна Сирия - "Ефратски щит", "Маслинова клонка" и "Извор на мира".

Ролята на националното разузнаване в разрешаването на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги беше впечатляваща и накара нашата страна да се гордее на международно ниво, заяви Ердоган на церемония по откриването на нова централа на МИТ в Анкара.

По думите на президента "с успешните дейности на МИТ Турция е получила възможност да може да действа навсякъде по света".

"Нашата организация МИТ, която от самото начало на сирийската криза играе активна роля на терен, е положила много голям труд за постигането на успеха на трансграничните ни операции. По същия начин сега тя изпълнява подобаващо полагащите ѝ се ангажименти в Либия", каза Ердоган.

"Искрено вярвам, че тя ще продължи да защитава интересите на нашата държава и народ във всеки един географски район без оглед на граници, разстояние и препятствия", добави той.

Миналата седмица турският парламент упълномощи президента да изпрати войници в Либия в подкрепа на международно признатото либийско правителство в Триполи начело с Файез ел Сарадж.

В интервю за телевизия СиЕнЕн-Тюрк Ердоган заяви снощи, че Анкара е започнала поетапно да изпраща военни в Либия, чиято задача е координация в команден център.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязъл.

    11 18 Отговор
    Тези двамата в дясно с по светлите дрехи що ми се струва че са еничери деца на нашите екскурзиянти от 1989 на сто процента знаят български те явно отговарят за разузнаването в България.

    Коментиран от #3

  • 2 Така ти се струва

    39 16 Отговор
    Чисти турци са, просто ти приличаш на тях и как няма да приличаш след като 500 години си им ял боздугана

    Коментиран от #19

  • 3 Незабелязъл

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Забелязъл.":

    Хич да не ти е на онази работа ефенди хората освен да говорят и действат
  • 4 СЕРТАКИ

    19 8 Отговор
    Това го каза на днешното откриване на новата сграда на МИТ в Анкара която е построена върху 5000 декара земя и е втория Пентагон в света с 5 метрови бетонни стени и 3 метрова мрежа отгоре с най модерната технология и защита в света.Ердоган падна лентата а на 8 януари ще резнат другата лента на Газопровода Турски и Балкански поток заедно с Путин и Б.Борисов

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Бена Питанчева

    20 4 Отговор
    С успешните дейности на МИТ Турция получи възможност да може да действа по всички точки на света - в т.ч. и в България!!!!
    Кога ще се потърси отговорност от всички, които активно разбиха българските служби за последните 3 десетилетия ....
  • 6 Родолюбко.

    11 18 Отговор

    До коментар #4 от "СЕРТАКИ":

    Спомням си едно време пра дядо ми като ми разправяше за битката при Одрин всичко е било най модерно за времето си и турците добре окрепени с модерни съоръжения редути валове и новости от тогавашната немска и австрийска военна инженерна технология и още какви ли не модерни подобрения от прикаските на Шехерезада оп и ето идват българите с старите пушки и превземат великият Одрин за кратко време .

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Посмали

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "СЕРТАКИ":

    бе манго, чак пък 5000 декара площ.

    Коментиран от #8

  • 8 Точно

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Посмали":

    5023 дек. Окей

    Коментиран от #13

  • 9 А разказвал ли ти е

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Родолюбко.":

    След 2 седмици как е бягал на бързи обороти?
  • 10 Симо

    10 2 Отговор
    Значи съм в черния списък на МИТ някой ден и нас могат на ни закопчат с тази съвреминна технология турците ни следят 7/24 часа + локация .
  • 11 СЕРТАКИ

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Родолюбко.":

    Не съм чувал от дядо ми че има град с името на Одрин.Адрианополис е гръцки град който пада под Турско присъствие преди Константинопол /ИСТАНБУЛ.Навремето там е имало български търговци със сергии по пътя за Истанбул.Днеска се казва Едирне турски град в който няма и 1000 старобългари виж уикипедията за Едирне.А по лошите времена на Турция през 1921 и 22 год. българите са били там обаче след атака на Аскера българите са избягали на север.Тази българска история е измислена от комьнистическо и да знаеш истината боли.

    Коментиран от #12, #14, #17

  • 12 ???

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "СЕРТАКИ":

    Не се впрягай момче, историята е пълна с изкуствени герои и битки, да има и едно непленено знаме, явно е са руски сценарии за извор на самочувствие...
  • 13 Поясни

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Точно":

    застроената площ ли е към 5000декара или сградите с тревните площи около тях?
  • 14 факти

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "СЕРТАКИ":

    Питай дядо ти за 1913-та не за 21 ва.Питай го и за Лозенград,Люлебургас и Булаир как е бягал аскера през глава.

    Коментиран от #15, #16, #18, #28

  • 15 Аскера

    18 4 Отговор

    До коментар #14 от "факти":

    Незнам къде бягал, но къде е вашия аскер сега??? Защо все живеете в миналото а ви няма в настоящето. Ако искаш да се връщаш назад, къде е България 700 години, да ти напомня. 200 години като Византия и 500 години като Османска империя, 700 години ви няма, тръгнал да ми казва да съм питал дядо си за някаква година
  • 16 СЕРТАКИ

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "факти":

    В Булаир днеска Галипоглу през 1915/1916 дядо ми и Ататюрк са яхнали Чърчъл и са му го вкарали рязания и си вземам въздуха чак в Англия.Също така и лъзнал на Австралия Нова Зеландия Гърция Италия и Франция.Кво ми се хвалиш с Булаир.На дядо ми чепа се е изтъркал целия .Днеска дори и можеш да ги оплачеш твоите герои в паметника на чуждите загинали в Чанаккале

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Турчина

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "факти":

    И аз също като моите прадеди ще бъда полезен на Турция. Като Мустафа Кемал Ататюрк ще завършва военно образование в България и заминавам в Турция да завършва втори университет и да се кандидатирам за специалните служби МиТ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дядо ти!

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "СЕРТАКИ":

    Недей лъга хората! Лъжеш като Настрадин Ходжа! Знаеш че никога не съм излизал от село! Знаеш че чепа ми се износи от козите, а ти за Чанаккале знаеш само от интернет!

    Коментиран от #21

  • 21 Ганя

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дядо ти!":

    Ти от къде да знаеш за Чанаккале като седиш денонощно в панелката и слушаш руска пропаганда отпреди 1989г. и си мислиш че света се върти около булгаристан колегата ви го е казал 200 години Византия 500 години Османска империя и колко там още години разделена на 3 царства със земя колкото 3 окръга посмали малко със самочувствоето към днешна дата един нормален път няма от край до край да тръгнеш с колата и с кеф да си платиш за за изминатото разстояние пууу аман от въшльовци

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Ганя

    9 1 Отговор
    Също така да допълня от 1944г. до 1989г. България е под руско робство а след 1989г. вече и децата знаят под кое робство е с 4-те чужди военни бази и милиардите рекети плащани за уж военна техника , тръгнал на мъж да се прави
  • 23 Какъв Булгаристан бе?

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ганя":

    Това беше когато еничарите правеха деца на кадъните, за да облагородят животинското във вас! Да виждаш днес еничари да се разхождат из вас?
  • 24 Разбирам възмущението ти!

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ганя":

    Съжалявам че ти се налага и ти с нас да страдаш! Жалко че Йозал не ви прибра всички, а само качествените от вас! Надявам се при следващата екскурзия да ви приемат всички! Поне да ви повозят по хубави пътища към Анадола!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 сирийски бежанец

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Разбирам възмущението ти!":

    Светът знае за вас като най бедните и като страна с работещите бедняци. Какво мога аз да добавя?

    Коментиран от #27

  • 27 Важното е че си научил езика!

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "сирийски бежанец":

    Факта че си тук ми показва следното; Турция обра качествените от вас и ги настани на работа!(не си сред тях)! Пичовете минават транзит от тук, и стигат до Германия!(и от тях не си)! А щом си останал тук, значи капацитета ти е колкото на нашите екскурзианти! Стигнаха до извора, обидиха ги и вода не пиха! Сега не знам какво ще кажеш, но продължавай да учиш български ще ти е нужен!
  • 28 Ernesto Che

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "факти":

    А ти що си дарил там
  • 29 Ernesto Che

    2 0 Отговор
    командирът на Български полк задъхан говори с центъра: стигнахме Босфора какво да правим чакаме заповед.После става ясно че са видели Бюуюк чекмедже гьола.Интересното е че има такива фанатици ако го оставиш ще превземе Истанбул.Няма лошо но Айде всяка жаба да си знае гьола.
Новини по държави: